Denunț bombă împotriva lui Iulian Dumitrescu

După punerea recentă sub control judiciar, pentru 60 de zile, a baronului PNL de Prahova Iulian Dumitrescu, pentru o mită de 3,2 milioane de euro, au început să apară și denunțurile împotriva acestuia la DNA, iar ultimul reclamă din nou complicitatea fostului lider prahovean.

PUTEREA a dezvăluit că pe data de 23 noiembrie 2023 omul de afaceri de origine greacă Ioannis Kassianos, stabilit la Grădinari, județul Giurgiu, sesiza DNA că lichidatorul judiciar Mariana Rădoi l-a prejudiciat prin vânzarea unor terenuri la prețuri subevaluate, din județul Giurgiu, cu suma totală de 92.953.617,29 de lei, adică circa 19.000.000 de euro.

Citește mai mult: Iulian Dumitrescu reclamat la DNA pentru un tun imobiliar de 19.000.000 de euro

Trebuie precizat că lichidatorul judiciar Mariana Rădoi este unul dintre oamenii de încredere ai baronului de Giurgiu Niculae Bădălău care, de-a lungul timpului, a pus umărul la multe tranzacții imobiliare ale acestuia.

Cine sunt susținătorii lichidatorului garantat de Niculae Bădălău și susținut de Iulian Dumitrescu

În sesizarea către DNA, Ioannis Kassianos precizează că în vânzarea ilegală și subevaluată a terenurilor sale a fost implicat și ginerele lui Bădălău, Ciprian Marica, dar și Iulian Dumitrescu și un partener de afaceri al acestuia- Viorel Vasile Grigore, cel care deține complexul Taverna Gruiu din Călărași. În sesizarea către DNA, omul de afaceri Ioannis Kassianos menționa că „Numita Rădoi Mariana a fost protejată de secretarul de stat Șerban George Cătălin, partenerul de afaceri al avocatului acesteia, Man Ștefan Marius, și de președintele Consiliului Județean Prahova, Dumitrescu Iulian”.

„Dl. Marica Ciprian s-a întâlnit și a dat șpagă soțului doamnei judecătoare Fraga din Ploiești, prin ajutorul d-lui Iulian Dumitrescu”

Numai că, ulterior denunțului din data de 23 noiembrie 2023, omul de afaceri Ioannis Kassianos a revenit la începutul lunii februarie 2024 cu un alt denunț la DNA împotriva lichidatorului Mariana Rădoi, susținută și garantată de baronul de Giurgiu Niculae Bădălău, dar și de ginerele acestuia, Ciprian Marica.

„Dosarul nr.1.888/3/2024 nu ar fi trebuiet să fie disjuns către Parchetul de pe lângă judecătoria Giurgiu, ca apoi să rămână la sertar timp de 19 ani. Doamna Rădoi Mariana, împreună cu dl Marica Ciprian, nu a putut să fure averea mea de 150 milioane de lei fără colaboratori”, se menționează în sesizarea din februarie 2024 către DNA a omului de afaceri grec Ioannis Kassianos. Însă, în noua sesizare apare iar numele lui Iulian Dumitrescu, fostul prim vicepreședinte PNL, și a prietenului său, omul de afaceri Grigore Vasile Viorel. „Dl. Vasile Viorel a cumpărat un teren cu o valoare de vânzare a pieței de 13.849.800 ROM, dând șpagă dnei. Rădoi de 1.000.000 RON, dar a plătit numai 2.466.000 RON, cu bani și ajutorul dlui Iulian Dumitrescu. Dl. Marica Ciprian s-a întâlnit și a dat șpagă soțului doamnei judecătoare Fraga din Ploiești, prin ajutorul dlui Iulian Dumitrescu. Până la data de azi, dna Rădoi a vândut bunuri din firma mea cu voloare de plată de 83.607.200 RON, dar ea a încasat numai 15.653.582,71 RON, adică 18% din valoarea Pieței”, se menționează în noua sesizare către DNA. Așadar, omul de afaceri grec îl acuză din nou pe Iulian Dumitrescu că a pus umărul la devalizarea firmei sale, alături de Mariana Rădoi, lichidatorul judiciar al lui Bădălău și al ginerelui acestuia, Ciprian Marica.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole