Depozitele de legume şi fructe din Bucureşti, lfov şi Dâmboviţa, luate la control. Amenzi de 637.280 lei

Controale ale inspectorilor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în depozitele de legume şi fructe din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Dâmboviţa. Din cauza neregulilor descoperite, au fost aplicate 54 de amenzi contravenţionale, în sumă totală de 637.280 de lei, conform unui comunicat al ANSVSA. 

În același timp, a fost reţinută oficial o cantitate totală de 13.862 de kg de legume şi fructe (roşii, morcovi, lămâi şi ardei gras), care a fost dirijată pentru neutralizare la o unitate autorizată.

Inspectorii au prelevat probe (din lămâi, piersici, morcovi, gutui, caise, ardei iute, ardei gras, banane, mere, portocale, roşii, nectarine, struguri) pentru determinarea prezenţei sau a depăşirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide și care vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din Bucureşti şi Constanţa.

De asemenea, a fost verificată și procedure de rechemare a produselor de la beneficiari, în situaţiile în care există produse neconforme. Au fost controlate 87 de unităţi de depozitare şi comercializare legume-fructe.controlate

Printre principalele deficienţele constatate se numără: igiena necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare şi ambalare; depozitarea necorespunzătoare (paleţi cu produse alterate lângă cei cu produse corespunzătoare); legume şi fructe alterate şi ambalaje deteriorate prezente în spaţiul de depozitare; trasabilitatea şi etichetarea necorespunzătoare a legumelor şi fructelor; lipsa programului de autocontrol la produsele de origine non animală; inexistenţa procedurii de rechemare a produselor neconforme; absenţa fişelor care atestă sănătatea personalului.

 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole