Deputatul Grindă anunță că Forța Dreptei s-a aliat cu PSD-ul în Vrancea (video)

Prezent în seara zilei de 25 aprilie a.c., la o emisiune a postului Focus TV Buzău, deputatul Forța Dreptei Vrancea și vicepreședinte al FD la nivel național Ion Ștefan zis Grindă, fost ministru al dezvoltării în guvernarea liberală Ludovic Orban, a anunțat public faptul că se va implica direct în alegerile locale din 2024.

Astfel acesta a anunțat că el va fi candidatul unic al FD și al PSD la șefia Consiliului Județean Vrancea, împotriva fostului său coleg de partid Cătălin Toma, actual președinte al CJ Vrancea și al filialei locale a PNL.

Alianță ciudată

Acest anunț al politicianului din tabăra lui Orban survine în urma întâlnirilor repetate dintre acesta și prefectul de Vrancea Nicușor Halici, ultimul fiind și șef al filialei locale a PSD. Halici a intrat de mai multă vreme într-un con de umbră în politica locală, astfel că și-a găsit un ”iepure” pentru candidatura la alegerile locale din 2024 în persoana lui Ion Ștefan alias Grindă.

„Noi știam de aproximativ o lună de zile de această alianță ciudată. Personal mă așteptam ca Ion Ștefan să facă acest pas pentru că este foarte previzibil și rudimentar politic. Unul dintre regretele lui cele mai mari este faptul că, de frică, a refuzat să candideze în 2020 la președinția CJ Vrancea fiindu-i teamă că-l va învinge Oprișan. A sperat ca actualul președinte ales Cătălin Toma să piardă acea cursă și el să câștige primăria Focșani. Din fericire s-a întâmplat exact invers. Acum fiind irelevant politic va căuta să candideze ”ca să încurce” sperând ca astfel să intre pe ușa din dos la masa negocierilor politice.

Această ascociere a intereselor sale cu cele ale PSD nu mai este o surpriză. Ștefan și Halici după știința noastră a PNL, au avut mai multe întâlniri de taină. Dar și Ștefan ca și Halici au ajuns în Parlament doar pe listele de partid, beneficiind doar de vot politic. Niciunul nu a câștigat vreodată vreun scrutin uninominal, Halici nici măcar nu a participat vreodată la genul acesta de alegeri. Cu astfel de contracandidat demn de toată jena, suntem siguri că actualul președinte al CJ Cătălin Toma  va fi reales cu aplauze la viitorul scrutin!”, ne-a precizat prim-vicepreședintele PNL Vrancea Cristi Bălosu.

Grindă alias „Prostănacu de Milcov”

Atât în 2016 cât și-n 2020 Ion Ștefan a candidat la primăria municipiului Focșani unde a pierdut cu brio în fața pesedistului Cristi Misăilă, actual primar al urbei de pe Milcov. În seara zilei alegerilor din 2016 Ștefan alias Grindă, înainte cu câteva ore bune de aflarea rezultatului de la urne, a ieșit în conferință de presă și s-a declarat câștigător al scrutinului. La fel ca și Geoană, dimineața următoare, rezultatul avea să fie cu totul altul, de aici și porecla de ”Prostănacu de pe Milcov.”

La alegerile din 2020 pentru a-și maximiza rezultatul votului, l-a adus cu mari sacrificii la Focșani pe ambasadorul de atunci al USA Adrian Zuckerman, pentru a-i susține candidatura. Vizita înaltului diplomat american nu avea să schimbe cu nimic datele problemei, Grindă a pierdut alegerile la mai mult de 1.000 de voturi în spatele contracandidatului său.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...