Deputatul Iulian Bulai (USR-PLUS) propune desființarea Ministerului Afacerilor Interne: „Nu se mai justifică”

Propunerea lui Rareș Bogdan, de comasare a Ministerului Transporturilor cu Ministerul Afacerilor Interne, sub conducerea liberalului Lucian Bode, a primit o replică din partea deputatului Iulian Bulai (USR-PLUS). Acesta propune tot o comasare, dar fără Bode.

Citesc propunerile de reformă ale unui coleg din coaliția de guvernare: comasarea Ministerului Transporturilor cu Ministerul Afacerilor Interne. Nu de dragul reformei, ci ca să mulțumească un coleg liberal care e nemulțumit de fișa postului: ministrul Lucian Bode.

Nu comentez propunerea de mai sus, doar spun așa: e nevoie de reformă, de o reformă puternică. Nu pentru a mulțumi mai mulți politicieni căzuți printre scaune la împărțirea portofoliilor, ci pentru că țara are nevoie de reforme, are nevoie de a regândi fundamental instituțiile centrale, pentru a corespunde cerințelor actuale”, transmite Bulai.

Acesta susține comasarea Ministerului Afacerilor Interne cu ministerul care se ocupă și de administrația publică locală (acum Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației). „Ministerul Afacerilor Interne nu se mai justifică. Atribuțiile MAI pot fi preluate de ministerul care deține portofoliile administrației publice și funcționarilor publici”, este de părere Bulai.

Propunere de reformare guvernamentală nu se opresc aici. Deputatul susține comasarea Ministerului Cercetării cu cel al Educației.

Cele două domenii sunt interdependente. Este cel mai firesc lucru să conectăm deciziile pe cele două domenii. Și să avem un singur minister”, consideră deputatul USR – PLUS.

În final, dorește și comasarea Ministerului Energiei cu cel al Economiei.

Așa cum de fapt a fost și anul trecut sub guvernul Orban. Domenii interconectate în mod natural. Vrea Rares Bogdan reforme pe bune? Îl invit la dezbatere pe propunerile de comasare de mai sus”, concluzionează Bulai.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cel mai valoros scriitor român a fost respins de Academie. În...

Propunerea ca Mircea Cărtărescu, unul dintre cei mai valoroși autori români contemporani, să fie acceptat în Academia Română a primit doar două voturi, fiind...

O avalanșă puternică a distrus cabana Capra din Munții Făgăraș

O avalanşă de mari dimensiuni a lovit sâmbătă seara cu putere cabana Capra din Făgăraș. Pe lângă avarierea construcției, a acoperit şi maşinile aflate...