Der Spiegel: Regizor austriac, acuzat că a exploatat minori români

Regizorul austriac Ulrich Seidl este acuzat că a exploatat minori români în timpul turnării noului său film ‘Sparta’, a cărui premieră va fi pe 9 septembrie la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto şi candidează pentru Coaja de Aur la Festivalul de Film de la San Sebastián, relatează agenţia EFE.

Conform unei investigaţii realizată de săptămânalul Der Spiegel, regizorul austriac le-a ascuns în mod deliberat minorilor – actori neprofesionişti cu vârste între 9 şi 16 ani – şi părinţilor acestora faptul că pelicula abordează de asemenea tema pedofiliei.

Se pare că în procesul de turnare a peliculei aceştia au fost confruntaţi cu alcoolism, violenţă şi nuditate, fără o pregătire suficientă şi fără supravegherea cuvenită, indică publicaţia citată. Mai mult, remarcă Der Spiegel, regizorul a încălcat normele şi instrucţiunile în vigoare pentru lucrul cu minori în cinematografie.

Ulrich Seidl neagă acuzaţiile şi susţine că părinţii şi minorii au fost informaţi despre conţinutul peliculei şi li s-a spus că în film „este vorba despre un adult care se simte atras de copii şi îşi asumă un fel de rol de părinte’‘.

Drama despre un bărbat cu tendinţe pedofile care le predă unor minori arte marţiale a fost turnată în anii 2018-2019 în nord-vestul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...