Descinderi la traficanții de droguri din București! Au fost luați ca din oală

Publicat: 17 apr. 2024, 09:05, de Filon Stan, în Justitie , ? cititori
Descinderi la traficanții de droguri din București! Au fost luați ca din oală
Descinderi la traficantii de droguri din Bucuresti! Au fost luati ca din oala

Descinderi la traficanții de droguri din București! Procurorii DIICOT au descins la 9 adrese din Capitală, dar și din județul Timiș, la o grupare suspectată că vinde droguri de mare risc. Cinci persoane sunt vizate de acțiunea procurorilor!

Descinderi la traficanții de droguri din București

Așadar, descinderi în această dimineață la traficanții de droguri din București! Procurorii DIICOT au descins la 9 adrese din Capitală, dar și din județul Timiș, la o grupare suspectată că vinde droguri de mare risc.

„La data de 17 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pun în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, în județul Timiș și municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc.
 
Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2022 și până în prezent, 5 persoane, acționând în cadrul unei structuri infracționale organizată pe niveluri ierarhice, ar fi procurat, deținut și comercializat, în mod repetat, heroină (drog de mare risc), către consumatori din municipiile Lugoj și București, pe parcursul investigațiilor fiind documentate 15 asemenea tranzacții.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea se realizează cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, Brigăzii Autostrăzi, Direcției de Poliție Transporturi și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, precizează comunicatul oficial al DIICOT.