Descoperire importantă: Ce a ieșit la iveală de sub teatrul Fantasio din Constanța

Teatrul de stat Constanța va fi, nu peste mult timp, cea mai originală atracție culturală a litoralului. Arheologii constănțeni au descoperit, sub foaierul imobilului, părți din zidul cetății antice Tomis.

Specialiștii au decis conservarea vestigiilor și punerea lor in valoare pentru a fi admirate de către spectatorii care vin la teatru, potrivit Europa FM. Teatrul de Stat Constanța, Fantasio, așa cum este cunoscut de toată lumea, mai ales pentru că a fost locul de muncă al marele actor de comedie Jean Constantin, este în șantier. Se fac lucrări de eficientizare energetică și de consolidare. În urmă cu câteva zile, arheologii au descoperit că, în 1927 când a fost ridicat teatrul, constructorii au turnat fundația peste o parte din zidul cetății antice Tomis.

Au preferat să stea cu zidul fundației teatrului pe blocul antic, care este gigantic. Sunt blocuri foarte mari care sunt destul de rezistente, adică teatrul nu a avut foarte mult de suferit”, explică arheologul șef Constantin Băjenaru.

Primăria Constanța, în acord arheologii și proiectanții, a decis conservarea vestigiilor și punerea lor in valoare, spre bucuria directorului Teatrului de Stat Constanta, Erwin Șimșensohn:
Cu această ocazie publicul care vine la spectacole să aibă si experienta vizionarii unor vestigii arheologice din trecutul acestui oraș”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Se întâmplă în această noapte: Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament...

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.30,...