Deszăpezire cu utilaje defecte la Buzău

Publicat: 30 ian. 2023, 07:30, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Deszăpezire cu utilaje defecte la Buzău

O firmă de deszăpeziri din județul Buzău a creat mai multe probleme, decât a ajutat pentru deszăpezirea drumurilor. Firma contractată nu a putut mișca utilajele din loc, dat fiind că acestea sunt defecte.

Surse din politica locală susțin că patronul s-a culcat pe o ureche și a sperat că va trece iarna și va încasa banii, cum s-a petrecut în anii trecuți. Ei bine, nici codul portocaliu anunțat cu o săptămână înainte se pare că nu l-a emoționat prea tare pe patron, iar utilajele de deszăpezirea au fost nemișcate din loc, iar șoferii acestora au stat în primăria Pogoanele la căldurică.

Contractul pentru “Lucrări de întreținere curentă, periodică și reparații a drumurilor și podurilor județene– Zona Vintilă Vodă”, a fost câștigat de societatea Keyboard S.R.L. Prețul oferit – 5.448.289 de lei(fără TVA). 

Pe hârtie firma este deținută de Dragnea Monica, soția unui om de afaceri influent din Râmnicu Sărat, poreclit Babau, pe numele său Dragnea Cristian. Conform unor surse locale, acesta deține mai multe carmangerii și restaurantul Eden din Râmnicu Sărat.

Societatea comercială a mai primit prin atribuire directă achiziții pentru deszăpezirea unor UAT-uri din județul Buzău, iar în trecut a pietruit mai multe comune din județ.

Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, a „urecheat” societatea comercială

„Prestatorul Keyboard SRL de la baza Pogoanele a CJ Buzău este evident depășit de situație. Are utilaje defecte în bază, la acest moment. Din cauza inacțiunii acestei firme, Keyboard SRL, 20 de autovehicule au rămas blocate între Han Ovidiu și Casota. Situația s-a rezolvat datorită intervenției primarului de la Glodeanu Siliștea, care a dispus intervenția cu utilajul din dotarea primăriei. La acest moment, circulația în acea zonă, se desfășoară pe un fir”, a spus Daniel Țiclea.

Președintele CJ Buzău, „protectorul” firmei de deszăpezire

În tot acest timp, cel care ar trebui să rupă contractul cu societatea comercială, președintele CJ Buzău – Petre Emanoil Neagu, a susținut într-o conferință de presă că autoritățile au fost luate prin surprindere.

,,Mie îmi place să recunosc, cam nepregătiți cam peste tot și pe drumurile naționale. Au intervenit mai greu…”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, în condițiile în care utilajele au fost nemișcate din loc de patru zile.

Citește și: O bătrână de 84 de ani deszăpezește drumurile din județul Buzău! EXCLUSIV