Detalii despre pacienții din Cluj depistați cu noua tulpină de Covid-19. Ce arată ancheta epidemiologică

Există transmitere comunitară cu tulpina britanică de coronavirus. Două persoane care locuiesc în județul Cluj au fost depistate cu noua tulpină și nu au legătură între ele.

De asemenea, niciuna dintre persoanele depistate pozitiv nu a călătorit în Regatul Unit al Marii Britanii. Unul din pacienți are 29 de ani, iar celălalt are 54.

„Referitor la cele două cazuri depistate cu tulpina britanică, este vorba de 2 persoane cu vârsta de 29, respectiv 54 ani, cu domiciliul în alte judeţe şi rezidenţi în jud.Cluj. Aceştia au fost confirmaţi pozitiv cu Covid19, iar ulterior, în urma procesului de sintetizare a probelor, s-a constatat existenţa tulpinii britanice”, anunţă Prefectura.

Cele două persoane au fost izolate la domiciliu pe perioadă de 14 zile. Diagnosticul a fost pus pe 14 ianuarie.

Din ancheta epidemiologică nu a rezultat faptul că au călătorit în Marea Britanie sau că ar fi intrat în contact cu vreo persoană provenită din aceasta zonă”, menţionează reprezentanţii Prefecturii.

Medicii sunt de părere că în România există transmite comunitară cu tulpina britanică de coronavirus.

MedLife a anunţat vineri că, din 79 de probe de SARS-CoV-2 recoltate din mai multe oraşe ale ţării, în cadrul unui studiu, 10 conţin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Dintre acestea, şase provin din Bucureşti, iar câte două din Vâlcea şi Cluj.

Informaţia a fost confirmată ulterior de Ministerul Sănătăţii, care a precizat că sunt încă 10 noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Totalul cazurilor a ajuns astfel la 15.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole