Detalii din dosarul „tabla lui Alexe”: Șpaga ar fi fost livrată la firma soției fostului ministru al Mediului

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este cercetat de DNA pentru că ar fi primit o mită ce a constat în 22 de tone de tablă. Șpaga ar fi fost livrată la firma administrată de soția acestuia.

Șpaga de 22 de tone de tablă a fost livrată la firma Corporex SRL, deținută de soția fostului ministru, Raluca-Elena Alexe, conform surselor judiciare Ziare.com.

Firma a fost înființată în 2013, are sediul în satul Pietraria, Comuna Barnova (Iasi) și are ca obiect de activtate „consultanță pentru afaceri și management”. Societatea are asociat unic, pe Raluca-Elena Alexe, soția fostului ministru al Mediului din Guvernul Orban.

„Domeniul secret al lui Alexe”

Reporter de Iași scrie despre această societate că ar fi „domeniul secret al lui Alexe”. Firma a cumpărat un complex de terenuri și clădiri în satul Sculeni, comuna Victoria (Iași), în schimbul a doar 42.000 de euro.Firma și-a deschis aici, în 2016, un punct de lucru.

„Întreagă proprietate e în plin proces de modernizare, investiția fiind de câteva sute de mii de euro. (…) În doi ani, a făcut (familia Alexe n.r.) toate amenajările la un parc tematic întins pe 4 ha, fară să spună care a fost sursa banilor.

Ministrul are cai, struți, ponei, păuni, 1.400 mp de construcții la cheie, o piscina în lucru, cort de evenimente, sute de metri pătrați de pavele, grajduri, stive de lemne și hrana pentru animale, totul cifrandu-se la cel puțin 700.000 de euro, adaugați valorilor inițiale ale terenului și clădirilor”, relata Reporter de Iași.

Valoarea întregii proprietăți este evaluată la suma de 1 milion de euro.

Dosarul de corupție al lui Costel Alexe

Ancheta din dosarul de corupție în care este vizat fostul ministru al Mediului poate începe. Președintele Klaus Iohannis a dat undă verde pentru începerea urmăririi penale a lui Costel Alexe, acuzat de procurorii DNA de luare de mită și instigare la delapidare.

Se pare că, în perioada martie-aprilie 2020, fostul ministru Alexe „ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”.

Practic Costel Alexe ar fi primit o șpagă ce a constat în 22 tone de tablă ce ar valora aproximativ 103.000 lei.

„Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție precum și volumele (10) cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală. Prezenta cerere de efectuare a urmăririi penale intră sub incidența art. 305 alin 4 din C.P.P. În prezent, persoana față de care s-a solicitat sesizarea Președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumția de nevinovăție”, arată DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...