Dezastrul din centrul Alexandriei, pus pe seama lipsei de granit – Explicațiile halucinante ale primarului

Publicat: 25 ian. 2023, 13:15, de Ziarul Puterea, în ACTUALITATE , ? cititori
Dezastrul din centrul Alexandriei, pus pe seama lipsei de granit – Explicațiile halucinante ale primarului
Centru Alexandria (Foto: Liber in Teleroman)

Centrul pietonal al Alexandriei arată ca după bombardament de o bună perioadă de timp, iar autoritățile găsesc explicații halucinante pentru neîndeplinirea termenelor de execuție a lucrărilor.

Dacă la Casa de Cultură s-au găsit „probleme tehnice”, la stadionul municipal execuția este întârziată de trei ani din cauza unor rețele subterane identificate în amplasamentul lucrării, la centru pietonal e problemă de granit. Cu toate că lucrarea de pe tot centrul Alexandriei este un dezastru total și se lucrează rar și fără spor, primarul Alexandriei motivează lipsa de implicare cu faptul că granitul „nemuritor” este greu de găsit.

Granitul care va fi pus pe pietonal este nemuritor. Este granit de 6 cm grosime. Discutăm de multe sute de ani și el nu poate fi afectat. Punerea lui în operă este o operațiune extrem de greoaie. Ce s-a întâmplat… în perioada pandemiei, principalii producători mondiali de granit au închis prăvăliile, cum s-a întâmplat și pe la noi.

S-au redeschis odată cu ridicarea interdicțiilor, dar până aduci oamenii din șomaj… nu au fost stocuri. S-a a ajuns de la 9 luni la 6 luni livrarea unei comenzi. Cu plata a 50% în avans. (…) La un moment dat eram în situația să sistăm proiectul și să reactualizăm… Dumnezeu să ajute să nu trecem prin această fază, eu trag speranță că peste 50% vom continua lucrările cu actualul constructor și să se poată încadra în tarifele pe care le-au licitat cu un an înainte”, a spus primarul Victor Drăgușin la un post TV.

În realitate, firma care a obținut licitația, fosta TelDrum, nu mai face față lucrărilor din bani publici pe care le are în portofoliu. Cu 66 de angajați, TEAM STAR SUD 2019 SRL trebuie să se ocupe în același timp de mai multe obiective obținute prin schemele defunctei firme din portofoliul lui Liviu Dragnea.

Noul Teldrum a câştigat contracte pentru lucrări publice de 9,2 milioane de euro în ultimul an, numai în judeţul Teleorman, potrivit SICAP.

Citește mai departe pe Liber în Teleorman.