Dezvăluiri: Analiza avariilor de la Nord Stream

UE va sprijini orice investigație privind scurgerile din gazoductele Nord Stream după ce Guvernul danez a evaluat că ar fi rezultatul unui act deliberat, a declarat șeful diplomației europene, Josep Borrell.

„Uniunea Europeană este profund îngrijorată de avariile suferite de gazoductele Nord Stream 1 și 2, care au dus la scurgeri în apele internaționale ale Mării Baltice.

Vom sprijini orice investigație menită să clarifice pe deplin ce s-a întâmplat și de ce, și vom lua măsuri suplimentare pentru a ne spori rezistența în materie de securitate energetică”, a transmis oficialul.

Straturi de oțel și beton de peste 12 cm

Luni au fost identificate scurgeri în două conducte de gaze naturale – Nord Stream 1 și 2, în Marea Baltică, în largul coastei insulei daneze Bornholm, din apropierea zonelor economice exclusive ale Danemarcei și Suediei.

Dan Jorgensen, ministrul pentru climă, energie și utilități, a declarat: „Conductele de gaz se află la o adâncime de 70 până la 90 de metri și sunt formate din straturi de oțel și, respectiv, de beton cu o grosime de peste 12 centimetri. Natura scurgerilor indică faptul că există găuri atât de mari încât nu se poate considera o întâmplare.”

Guvernul Danemarcei consideră că scurgerile din gazoductul Nord Stream constituie „acțiuni deliberate”:Este evaluarea clară a autorităților că acestea sunt acțiuni deliberate. Nu a fost un accident”, a declarat recent premierul Mette Frederiksen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...