Din această seară: Finlanda va putea interzice accesul rușilor

Granița finlandeză va putea fi închisă, în curând, pentru cetățenii ruși, relatează cotidianul  finlandez, Helsingin Sanomat. Din 19 septembrie, Finlanda era singura țară UE cu o frontieră terestră deschisă pentru ruși.

Potrivit sursei citate, noile reglementări de frontieră urmează să intre în vigoare în noaptea de joi spre vineri, cu excepția situației în care guvernul nu ar modifica programul deja convenit provizoriu, în ședința de astăzi.

Noile interdicții nu vor fi aplicate membrilor opoziției din Rusia ci doar fluxului de cetățeni ruși.

Restricțiile impuse cetățenilor ruși sunt asemănătoare cu cele din timpul lockdownului însă motivele diferă; în Finlanda se mai poate intra doar din motive familiale, legate de vizite la rudele apropiate (copii, părinți și bunici), de studiu și de muncă iar diplomații aparțin grupurilor speciale.

În acest caz, călătorul nu mai poate intra

Toți pasagerii sunt tratați individual, relatează sursa amintită și se va face o mențiune în pașaport despre refuzul intrării, iar viza va fi revocată la discreție, dacă baza de valabilitate a expirat conform noului regulament.

În acest caz, călătorul nu mai poate intra pe teritoriul UE cu o viză eliberată de Finlanda.

În decizia unde se va dezbate situația amintită vor participa ministrul de externe Pekka Haavisto (Verzii), ministrul de Interne Krista Mikkonen (Verzii) și șeful Unității de Control de Frontieră Tuomas Laosmaa de la Grăniceri.
Letonia, Finlanda, Estonia și Lituania au închis astfel toate granițele comune privind accesul cetățenilor din Rusia la frontiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...

Cum vrea să-și spele imaginea Ana Morodan după scandalul în care...

Ca să-și mai spele din rușinea scandalului de acum aproape o lună, vedeta s-a implicat în promovarea unei campanii umanitare. Ea a postat un mesaj...