Din februarie: Care sunt alimentele raționalizate de Lidl Ungaria

Lidl Ungaria va raționaliza, începând cu luna februarie, alimentele de bază cu termen de garanție de lungă durată și ale căror prețuri au fost plafonate de guvernul Viktor Orban.

Guvernul Viktor Orban al Ungariei anunța pe 12 ianuarie că va reglementa prețurile la șase produse de bază: zahăr, făină de grâu, ulei de floarea soarelui, pulpă de porc, piept de pui și lapte de vacă (cu 2,8% grăsime). Budapesta a plafonat prețurile produselor alimentare de bază în contextul creșterii prețurilor la energie, spunea Viktor Orban, care preciza că produsele respective trebuie să fie în mod obligatoriu pe stoc.

Lidl Ungaria a stabilit cantitatea maximă care poate fi achiziționată la o singură cumpărătură: 10 kilograme de zahăr, 10 kilograme de făină, 12 litri de lapte UHT, respectiv 10 litri de ulei de floarea soarelui, potrivit g4media.ro. Lanțul de magazine susține că vor exista și oferte cu reduceri suplimentare față de prețurile stabilite de autorități.

Zahărul și făina vor fi vândute cu 10 forinți mai ieftin

Mai exact, zahărul și făina vor fi vândute cu 10 forinți mai ieftin, laptele UHT cu 19%, respectiv uleiul de floarea soarelui cu 14-15%. În altă ordine de idei, dar pe aceeași temă, compania de cercetare de piață NielsenIQ a prezentat indicele comerțului cu amănuntul, ca urmare a solicitării formulate de publicația ungară Vilaggazdasag. Datele arată că populația ungară a cheltuit 43,5 miliarde forinți pentru lapte și 39 milioane forinți pentru ulei de gătit, într-un singur an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...