Netflix se va șterge automat după anumite dispozitive

Publicat: 08 ian. 2024, 08:23, de Oana Dințică, în Internațional , ? cititori
Netflix se va șterge automat după anumite dispozitive
Sursa foto: Pixabay.com

Din luna martie a anului acesta, mai mulți utilizatori ai cunoscutei platforme Netflix vor pierde accesul la vizionarea filmelor. Vizați de această decizie sunt utilizatorii care accesează platforma de pe anumite televizoare din gama Sony.

Compania japoneză Sony a transmis că anumite modele de televizoare nu vor mai dispune de aplicația Netflix. Aceasta va fi ștearsă automat de pe dispozitiv.  

Trebuie menționat că modificarea nu se va impune pentru toate televizoarele Sony, ci pentru modele mai vechi, care din cauza tehnologiei învechite nu mai au capacitățile necesare pentru a putea folosi platforma de streaming.  

Nu doar deținătorii de televizoare Sony vor avea de suferit, ci și cei care au televizoare Blu-ray fabricate între ani 2011 și 2013.  

Soluții pentru iubitorii platformei 

Există două soluții pentru iubitorii platformei. Aceștia pot fie să cumpere un televizor nou, fie un stick streaming.  

Netflix a mai oprit aplicația pentru anumiți utlizatori 

Și în trecut, Netflix a mai oprit utlizarea aplicației de filme pentru dispozitive mai vechi cum ar fi: Sony, Panasonic, Hitachi și Samsung. 

În trecut, Netflix a impus o taxă suplimentară ce impunea plătirea unei sume în plus pentru utilizatorii care folosesc în comun același abonament în afara locuinței.

Taxa a stârnit nemulțumire printre abonații platformei. Ea este în valoare de 2,99 euro pe lună pentru fiecare dispozitiv adăugat ce nu se află în locuință. Atunci utilizatorii au fost anunțați printr-o notificare pe email. Taxa de ,,password sharing” a fot introdusă și în România în luna mai a anului trecut.

Netflix are în acest moment patru tipuri de abonamente:

  • Minim: 4,99 euro/lună
  • Standard: 9,99 euro/lună
  • Premium: 11,99 euro/lună


I