Din nou atac la jurnaliști

Cum bine se știe, bombele nu țin cont unde și pe cine lovesc. Deși ar trebui, conform normelor internaționale în vigoare, ca jurnaliștii să nu fie ținte de război, rușii nesocotesc aceste norme și lovesc la întâmplare.

Trimisul RNE în Ucraina, Fran Sevilla, a fost victima unui atac de artilerie rus, din care, din fericire, a scăpat nevătămat.

Mașina cu care se deplasa reporterul de la Radio Nacional de España în Ucraina, a fost lovită marți de artileria rusă, după cum relatează chiar jurnalistul. Incidentul a avut loc la sud de Zaporiya, aproape de linia frontului și de zona ocupată de trupele Kremlinului. Jurnalistul spaniol era însoțit de un coleg din Brazilia și de un șofer din Ucraina. Mașina lor a fost lovită din plin.

„Am fost salvați în mod miraculos”, a spus jurnalistul spaniol.

„A fost greu, foarte intens, dar suntem în siguranță”, a adăugat el, referindu-se și la situația celorlalți ocupanți ai mașinii.

Sevilla este oficial corespondent și pentru radioul public din Washington și se află în Ucraina de mai bine de o lună, transmițând știri din diverse zone de conflict. La scurt timp după incident, președintele guvernului spaniol, Pedro Sánchez, și-a exprimat public solidaritatea cu jurnaliştii care transmit prin diverse canale de comunicare vești despre războiul din Ucraina, mai ales, cum e lesne de înțeles, cu Fran Sevilla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...