Din Ucraina: Povestea leului, lupoaicei și ursului care au venit în România

Un leu și o lupoaică de la Grădina Zoologică din orașul ucrainean Zaporoje au fost aduși în siguranță la Grădina Zoologică din Rădăuți. Tot luni, o ursoaică ce și-a trăit aproape toată viața într-un circ din țara vecină, a fost salvat de Asociația Milioane de Prieteni și va ajunge în Sanctuarul de la Zărnești.

Leul Simba și lupoaica Wally sunt cei mai noi locatari ai Grădinii Zoo din orașul sucevean Rădăuți. Pentru a ajunge aici au parcurs un drum lung de aproape 1.000 de kilometri. Tim și Johnny, cei doi britanici care au transportat animalele, au povestit cum s-a derulat acest transfer.

„I-am adus de lângă Zaporodje. Situația de acolo este dramatică. Aproape 30% din populație a plecat, nu există alimente în magazine iar prezența militară este foarte mare. Am văzut în grădina zoologică păsări, care au fost eliberate, un leu și o lupoaică. Toți angajații plecaseră deja”, ne-a spus Johnny.

„Leul a fost puțin stresat, a fost în cușcă de mult timp. Și a fost nevoie de mult efort și energie să punem cușca în spatele busului. Am avut un ghid local bun, care s-a ocupat de traducere și de hârtii pentru a organiza transportul leului și el a discutat la toate filtrele. A fost și distractiv pentru că atunci când cineva ne întreba ce avem în spate el spunea că un leu și un lup și ei ne întrebau să le spunem serios ce transportăm. Au vrut să vadă le deschideam ușa și constatau că aveam un leu și un lup și ne spuneau să continuăm drumul”, spune Tim.

Refugiații” pe patru picioare au fost preluați de personalul Grădinii Zoologice Rădăuți

Imediat ce au ajuns la Rădăuți, „refugiații” pe patru picioare au fost preluați de personalul Grădinii Zoologice Rădăuți, iar responsabilul de aici, Angelica Olenici, a precizat că sunt doar în tranzit.

„Eu fiind tehnician veterinar, o să văd cu ce probleme se confruntă, mai ales că după trei zile de stat în vamă nu arată chiar minunat, dar vom face tot ce ține de noi pentru a le oferi cele mai bune condiții în Parcul Zoologic Rădăuți”. Leul și lupoaica au făcut un drum mai lung pentru a ajunge la Rădăuți, deoarece prin Vama Siret, locul cel mai apropiat de intrare în țară, se poate trece doar cu animale mici, de companie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...