Dinamo acuză arbitrajele din Liga a 2-a: „Integritatea fizică a jucătorilor noştri a fost pusă în pericol în repetate rânduri”

Dinamo a acuzat arbitrajele de la meciurile din Liga 2 cu Metaloglobus şi CSM Slatina.

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti, prin administratorul special Vlad Iacob, precizează următoarele:

În timpul meciului Metaloglobus Bucureşti vs Dinamo 1948 Bucureşti (Liga 2, etapa a 11-a), din 22 octombrie 2022, am constatat că integritatea fizică a jucătorilor noştri a fost pusă în pericol în repetate rânduri.

În conformitate cu articolul 12.1 al IFAB (International Football Association Board), respectiv „utilizarea excesivă a forţei este atunci când un jucător depăşeşte utilizarea necesară a forţei şi/sau pune în pericol siguranţa unui adversar şi trebuie eliminat”, considerăm că arbitrul Robert Avram din Piteşti ar fi trebuit să acorde două cartonaşe roşii jucătorilor echipei Metaloglobus Bucureşti.

Mai întâi, în minutul 66, Deniz Giafer a fost lovit cu cotul în arcadă de Dragoş Huiban (Metaloglobus, numărul 11), fiind scos temporar din teren pentru oprirea hemoragiei. În mod regretabil, arbitrul a sancţionat lovirea în plină figură doar cu cartonaş galben şi nu a revenit asupra deciziei sale, pentru a acorda cartonaşul roşu, nici după ce a observat sângerarea puternică provocată jucătorului nostru.

Două minute mai târziu, Antonio Borduşanu a fost accidentat extrem de grav de Robert Neacşu (Metaloglobus, numărul 22) şi, din păcate, arbitrul nu a dictat nici măcar fault într-o fază urmată de ruptură de ligamente încrucişate şi menisc pentru jucătorul nostru. O accidentare gravă pentru Antonio Borduşanu, indisponibil pentru următoarele 7-8 luni!”, se arată în comunicat.

“În timpul partidei Dinamo 1948 Bucureşti vs CSM Slatina (Liga 2, etapa a 12-a), din 27 octombrie 2022, condusă de arbitrul Vlad Baban din Iaşi, am constatat, din nou, greşeli grave de arbitraj împotriva echipei noastre.

Pe lângă multiplele dueluri fără minge trecute neobservate, în care jucătorii noştri au fost faultaţi, arbitrul nu a acordat o lovitură de pedeapsă pentru Dinamo 1948 Bucureşti în minutul 90+4 şi a dictat, în mod eronat, lovitură de la colţul terenului.

În ciuda faptului că intervenţia portarului Ionuţ Pop de la CSM Slatina a fost evident întârziată şi că acesta nu a atins mingea, centralul putea constata că direcţia balonului a fost schimbată în mod clar de către atacantul dinamovist Alexandru Pop.

Lovitura aplicată lui Alexandru Pop nu a fost în suprafaţa careului mic şi s-a soldat cu o hemoragie la nivelul nasului jucătorului nostru. Din nou, arbitrul putea constata hemoragia şi putea reveni la scurt timp asupra deciziei eronate, însă nu a făcut-o”, a precizat Dinamo.

Gruparea bucureşteană speră că erorile menţionate sunt “simple greşeli” şi că Dinamo va beneficia de arbitraje corecte în următoarele etape.

“Constatăm aceste erori regretabile comise împotriva echipei noastre în două etape consecutive în Liga 2 şi sperăm că acestea reprezintă doar simple greşeli.

În numele tuturor dinamoviştilor, nu ne-am pierdut speranţa că, în următoarele etape rămase de disputat, vom beneficia de un arbitraj echitabil şi echidistant, în conformitate cu regulamentul şi cu spiritul jocului de fotbal”.

Dinamo a remizat joi, pe teren propriu, scor 0-0, cu CSM Slatina, în prologul etapei a 12-a din Liga 2. Alb-roșii au solicitat penaltiy în minutul 72 şi minutul 90+4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...