Dîncu, Ciolacu de salvare al bărcii lui Iohannis

Moțiunea de cenzură introdusă de USR-PLUS și AUR împotriva cabinetului Cîțu a bulversat scena politică românească, dar valurile cele mai mari par să vină dinspre PSD. Aproape zilnic, liderii PSD, fie că e Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, Mihai Tudose sau Vasile Dîncu anunță diverse scenarii pentru modul cum vor vota parlamentarii PSD la moțiune.

Însă, ceea ce nu se vede pe sticla televizorului și nici nu apare pe rețele sociale este faptul că Dîncu este cel care face câte un scenariu de la o zi la alta, fiind cel care, de fapt, dă de ceva timp ora exactă în PSD, chiar dacă liderul în acte al partidului este Marcel Ciolacu.

Practic, Ciolacu joacă doar pe muzica pusă de Dîncu, dar ritmurile lui Dîncu nu sunt cele pe care majoritatea celor din PSD vor danseze. Ritmurile lui Dîncu rezonează perfect cu tonul muzical venit de la Palatul Cotroceni, iar prietenii știu cam cum dansa el pe la Sibiu, și, ca atare, imediat, schimbă ritmul de cum îi vine tonul de la Klaus Iohannis.

Așa se face că Ciolacu a devenit cel mai fidel ascultător al muzicii de la Palatul Cotroceni pusă de Dîncu în PSD că deh… doar Dîncu a fost vicepremier și ministru al Dezvoltării în „guvernul meu” condus de Cioloș.

Ultimele „jocuri” ale lui Dîncu în PSD au fost puse pe note în aceste zile când se discută moțiunea împotriva cabinetului Cîțu. „Nu este moțiunea noastră. Dacă era moțiunea noastră existau sancțiuni (n.r -întrebat dacă s-a stabilit vreo sancțiune pentru social-democrații care vor lipsi la ședința de joi). Nu pot lipsi, în mod normal, au datoria să vină. Dar mai este un lucru: mâine este joi, oamenii au un program în teritoriu. Să vedem cum o să putem face mobilizarea. Vom fi acolo, însă. Noi suntem foarte mulți și vom fi acolo destui pentru a asigura cvorumul„, a declarat Vasile Dîncu la începutul săptămânii trecute.

Dar, vine Ciolacu și ne spune că „Dacă moţiunea alianţei USR-AUR va ajunge la vot în plen, atunci PSD o va vota, dar nu să se întoarcă Barna în Guvern şi Ghinea să nenorocească PNRR-ul, ci vom merge până la capăt, alegeri anticipate„.

Însă, ieri, Dîncu a ieșit din nou la scenă și ne anunță că „De ce să-l dăm noi jos pe Cîțu? Să le facem proiectul celor de la USR PLUS, să ajutăm la revenirea proiectului guvernamental USR PLUS – PNL? De ce să fie folosit PSD ca ciocan cu care unii își dau altora în cap?… „Dacă noi ne-am grăbi să votăm cum vor ei în privința moțiunii de cenzură, ar însemna să-i ajutăm să revină în formula care le convine lor. (…) Adică ne cer nouă să le facem proiectul guvernamental, de ce să le facă PSD calculele? Vă spun sincer, Cîțu este pentru PSD un foarte bun agent electoral. El oricum e terminat. Fie că ajunge președintele PNL, fie că nu ajunge, nu-l va mai vota nimeni. Sunt calcule strategice pentru PSD și ei ne dau muniția„, a precizat Vasile Dîncu.

Așadar, PSD lui Ciolacu joacă alba-neagra cu moțiunea USR-PLUS-AUR pe muzica de la Palatul Cotroceni, în timp ce Dîncu îl plagiază pe Murphy, adică „dacă nu poţi să uimeşti lumea cu inteligenţa ta, zăpăceşte-i pe toţi cu tâmpeniile tale!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole