Direcţia de Sănătate Publică Timiș a anunțat un nou focar COVID-19 la un centru de carantinare

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunţat, marţi, un nou focar COVID-19, acesta fiind înregistrat la Centrul de carantinare de la Liceul „Dimitrie Leonida” din Timişoara, unde au fost testate pozitiv 16 persoane, scrie Agerpres.

Focarul de la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor al Primăriei Timişoara (şase cazuri) a fost închis şi rămân opt focare active.

În ultimele 24 de ore, Direcţia de Sănătate Publică, a confirmat, în judeţ, 235 de noi cazuri de infectări cu SARS-CoV-2, dintre care 103 în Timişoara. Cinci sunt cadre medicale. S-au înregistrat şi şase decese.

Marţi, în spitalele din judeţ erau internaţi 467 de bolnavi COVID, din care 63 pe secţia ATI.

Rata de infectare a scăzut, în judeţ, la 4,96 la mia de locuitori, cu 6,18 în Timişoara, în scădere.

De la începutul campaniei de vaccinare, în judeţ s-au imunizat 148.471 de persoane, din care 40.271 au făcut şi doza de rapel. S-au înregistrat 114 reacţii adverse, ultimele două fiind o reacţie alergică remisă imediat, sub tratament administrat, şi un episod lipotimic asociat cu anxietatea, care şi-a revenit în câteva minute. 

Direcția de Sănătate Publică Timiș a propus ieșirea municipiului din carantină, în timp ce Institutul Național de Sănătate Publică a recomandat prelungirea carantinei la sfârșitul lunii trecute. Votul în CJSU a fost copleșitor – 30 de voturi în favoarea ridicării carantinei, cinci voturi au fost pentru prelungirea carantinei, iar trei au fost abțineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole