Directorul CIA este ferm convins că Beijingul are în de gând să furnizeze arme Rusiei în războiul din Ucraina

Directorul Agenţiei centrale de informaţii a SUA (CIA), William Burns, s-a declarat „convins” că Beijingul are în vedere să furnizeze arme Rusiei în războiul din Ucraina.

„Suntem convinşi că liderii chinezi au în vedere să furnizeze material letal” Rusiei, a declarat Burns într-un interviu acordat canalului CBS, difuzat duminică.

El a adăugat însă că SUA „nu au constatat că s-a luat o decizie definitivă” şi nu au văzut „dovezi că ar fi livrat arme” Rusiei.

SUA acuză de circa o săptămână că Beijingul intenţionează să livreze arme Rusiei pentru a o ajuta în ofensiva din Ucraina, ceea ce China dezminte însă.

Potrivit presei, în primul rând Wall Street Journal, ar fi vorba mai ales de drone şi muniţie.

Consiliul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat la rândul său duminică pe CNN că SUA rămân „vigilente” în această privinţă, reiterând avertismentul Washingtonului către Beijing asupra „consecinţelor” unei astfel de livrări de arme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...