Directorul DSVSA București, Ovidiu Zvorișteanu, a pierdut definitiv procesul pentru certificatul ORNISS

Publicat: 23 apr. 2024, 11:16, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Directorul DSVSA București, Ovidiu Zvorișteanu, a pierdut definitiv procesul pentru certificatul ORNISS
Sursa foto: Gandul.info

Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) București, Ovidiu Valentin Zvorișteanu, a pierdut definitiv, săptămâna trecută, procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție prin care a contestat faptul că nu i se acordă certificat ORNISS.

PUTEREA a semnalat faptul că directorul general de la DSVSA București, Ovidiu-Valentin Zvorișteanu, a primit, atenție, de cinci ori, aviz negativ de la Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), dar cu toate acestea este menținut abuziv și ilegal în funcția de conducere de câțiva ani (https://www.puterea.ro/cine-este-directorul-de-la-ansvsa-care-a-primit-de-cinci-ori-aviz-orniss-negativ/).

Cât îl mai susține Alexandru Bociu pe Ovidiu Zvorișteanu?

Ca urmare a acestei situații, adică fără certificat ORNISS, Ovidiu Zvorișteanu a dat în judecată de mai multe ori Autoritatea  Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) condusă de Alexandru Bociu. Însă, săptămâna trecută, ICCJ a respins apelul acestuia privind neacordarea certificatului ORNISS.

„Respinge recursul formulat de recurentul-reclamant Zvorişteanu Ovidiu-Valentin împotriva Sentinţei civile nr. 676 din 5 aprilie 2022 a Curţii de Apel Bucureşti– Secţia a VIII-a de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 17 aprilie 2024″, se scrie în decizia instanței.

În urma acestei decizii, Ovidiu Zvorișteanu ar trebui să fie demis din funcția de director general al  DSVSA București pentru că nu deține certificat privind accesul la informații clasificate, așa cum prevede legislația în vigoare. Deocamdată, președintele ANSVSA impus de PNL, Alexandru Bociu, n-a luat nicio decizie privindu-l pe Ovidiu Zvorișteanu, poate și din cauza faptului că acesta este susținut de un liberal cu greutate.