Directorul general al OMS promite să facă totul pentru a afla originea coronavirusului

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), s-a angajat personal, miercuri, să facă totul pentru a obține un răspuns privind originile Covid-19, dezmințind cu fermitate informațiile potrivit cărora OMS ar fi renunțat la acest demers, transmite AFP.

”Este o dimensiune științifică și morală a acestei probleme și trebuie să continuăm să insistăm până când vom avea un răspuns asupra originii pandemiei care a pornit din China la sfârșitul anului 2019, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul întâlnirii săptămânale cu presa, de la Geneva, unde este sediul OMS.

El a subliniat că a trimis recent un e-mail oficial unui înalt responsabil chinez, solicitând din nou colaborarea cu Beijingului în încercarea de a stabili unde și când virusul infecției Covid-19 a început să se răspândească până să devină cea mai gravă pandemie din acest secol, care a ucis milioane de oameni și a provocat dizabilități majore altor zeci de milioane.

Un articol din revista ”Nature”, publicat în această săptămână, anunța că OMS a renunțat la a doua fază a anchetei privitoare la originile Covid-19 din cauza lipsei de colaborare a autorităților chineze.

Citată în acest articol, dr. Maria Van Kerkhove, care se ocupă de pandemie în cadrul OMS, a precizat că această informație este eronată și este rezultatul unei greșeli în modul de raportare a informațiilor.

OMS nu a abadonat studiul privitor la originile Covid, a afirmat aceasta în cadrul conferinței de presă.

”Nu abandonăm niciun plan. Nu ne vom opri până când nu vom înțelege originile… și acest lucru devine din ce în ce mai dificil, deoarece cu cât timpul trece cu atât este mai dificil de a înțelege cu adevărat ceea ce s-a întâmplant în primele faze ale pandemiei”. ”Vom continua să solicităm mai multă cooperare și colaborare colegilor noștri din China, pentru a avansa studiile care trebuie făcute în China”, a mai precizat aceasta.

Până la data de 14 februarie a.c., potrivit OMS, numărul deceselor provocate de Covid-19, înregistrate oficial, este de 6.841.152. OMS a subliniat în repetate rânduri că cifrele reale sunt mult mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...