Directorul liberal al Poștei Române, Horia Grigorescu, concediază 300 de poștași după ce a făcut, în 2020, angajări cu dedicație

Directorul general interimar impus, anul trecut, de PNL la conducerea CN Poșta Română SA, Horia Grigorescu, a transformat compania cu circa 26.000 de angajați într-o sinecură de partid.

Angajări cu recomandare de la… partid

Liberalul Horia Grigorescu a anunțat recent că o să concedieze în perioada următoare 300 de angajați cu vechime din cei aproximativ 1.600 de angajați cu funcții administrative și de conducere din Poșta Română „după analiza performanței și eficienței acestora”.

Numai că, în realitate, Horia Grigorescu omite să precizeze că anul trecut a angajat la Poșta Română, nici mai mult, nici mai puțin, de 400 de persoane.

Cum? Foarte simplu. Cu recomandare de la partid au fost angajați la Poșta Română o mulțime de consilieri, s-au dublat posturile de conducere și s-au ocupat multe alte funcții de tăiat frunză la câini pe banii companiei.

De ce? Pentru că putem și suntem la putere! Dar, directorul general interimar Horia Grigorescu a precizat pentru PUTEREA că nu a angajat 400 de persoane, ci „doar vreo 90-100 și doar pe posturile care erau vacante”. 

Fiul lui Brătianu, reangajat cu dedicație de Horia Grigorescu

O ultimă „performanță” a lui Horia Grigorescu în materie de angajarea recentă cu dedicație a lui Alexandru Brătianu, nimeni altul decât fiul eternului lider sindical Matei Brătianu.

De fapt, a fost o reangajare întrucât fiul sindicalistului plecase în urmă cu vreo doi ani de la Poșta Română cu vreo 20 de salarii compensatorii, iar, acum, s-a reîntors la locul faptei.

De ce? Pentru că așa a vrut directorul Horia Grigorescu ca să nu aibă probleme cu sindicaliștii păstoriți de Matei Brătianu. Însă, Horia Grigorescu nu prea știe cum a fost angajat fiul liderului sindical, dar, „știu că a mai fost angajat în companie și acum a revenit”.

Fostul ministru PSD Alexandru Popescu l-a angajat pe Brătianu pe viață la Poșta Română

Matei Brătianu trebuia să fie de mult timp la pensie ținând cont de faptul că pe 11 martie împlinește 75 de ani. Dar, surpriză! El are contract de muncă cu Poșta Română pe durată nedeterminată, adică este pe viață.

În iulie 2015, printr-o șmecherie aranjată de fostul director al Poștei Române, Alexandru Petrescu, ajuns ulterior ministrul Comunicațiilor în era Dragnea, Matei Brătianu a fost angajat, cu un salariu de 3.210 lei, la Direcția Rețea, Departamentul Administrare Rețea, Dispersie București.

„Eu știu că Matei Brătianu este lider sindical și are un contract pe durată nedeterminată, fiind menționat acest lucru și în contractul colectiv de muncă”, a precizat directorul general interimar Horia Grigorescu pentru PUTEREA.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...