Directorul SRI, chemat în Parlament la discuții privind situația de la granița Ucrainei

Directorului SRI, Eduard Hellvig, este invitat săptămâna viitoare la la ședința Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar  asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii.

Membrii Comisiei au decis marți să invite conducerea SRI la lucrările din data de 22 februarie pentru a fi informați cu privire la evoluțiile actuale de securitate la granița Ucrainei și asupra aspectelor de interes pentru România. Solicitarea Comisiei vine în contextul tensiunilor Rusia-Ucraina.

Parlamentarii din Comisie doresc să fie informați cu privire la situația din proximitatea Ucrainei și din zonă. După cum știți, au avut întâlniri pe problematica ucraineană și Comisiile de apărare, ordine publică și siguranță națională ale Senatului și Camerei Deputaților cu ministrul Apărării. În fiecare zi apar noi situații și fiecare dintre parlamentarii din Comisia noastră au întrebări pe care doresc să le adreseze conducerii SRI”, a anunțat marți senatorul Cristian Chirteș, președintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

  1. ”Pe măsură ce tensiunile în Ucraina cresc, România este în mare parte nepregătită pentru refugiații de război.

    România operează șase centre pentru adăpostirea refugiaților și a altor migranți: în capitală, București; Timisoara in vest; Maramures in nord-vest; Suceava în nord; Giurgiu în sud; si Galati in sud-est. Centrele sunt echipate pentru a găzdui 1.000 – 1.700 de persoane

    Guvernul recent instalat al României este condus de Nicolae Ciucă, un general pensionar care a petrecut cinci ani ca șef al Statului Major General al României și doi ani ca ministru al Apărării. El se confruntă deja cu provocări din cauza unui scandal de plagiat.

    Președintele României Klaus Iohannis a declarat săptămâna trecută că țara sa „trebuie să fie pregătită pentru un scenariu de atac” în Ucraina, o țară cu aproximativ 44 de milioane de locuitori.”

  2. Să mergi cu mașina până la Centrul Național Comun de Instruire din Cincu, România , nu este ușor, deoarece singurele artere din oraș și din afara orașului sunt drumurile înguste, întortocheate uneori blocate de turmele de oi. Chiar și cu tancurile lor M1 Abrams, Bradley Fighting Vehicles și Paladin Howitzers, printre alte vehicule, brigada a ajuns la instalație.
    https://www.militarytimes.com/land/2022/02/15/the-us-has-spent-billions-on-equipment-and-training-in-europe-to-deter-russia-is-it-enough/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...