Directorul SRI, chemat în Parlament la discuții privind situația de la granița Ucrainei

Publicat: 15 feb. 2022, 16:42, de Puterea.ro, în ESENȚIAL
Directorul SRI, chemat în Parlament la discuții privind situația de la granița Ucrainei

Directorului SRI, Eduard Hellvig, este invitat săptămâna viitoare la la ședința Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar  asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii.

Membrii Comisiei au decis marți să invite conducerea SRI la lucrările din data de 22 februarie pentru a fi informați cu privire la evoluțiile actuale de securitate la granița Ucrainei și asupra aspectelor de interes pentru România. Solicitarea Comisiei vine în contextul tensiunilor Rusia-Ucraina.

Parlamentarii din Comisie doresc să fie informați cu privire la situația din proximitatea Ucrainei și din zonă. După cum știți, au avut întâlniri pe problematica ucraineană și Comisiile de apărare, ordine publică și siguranță națională ale Senatului și Camerei Deputaților cu ministrul Apărării. În fiecare zi apar noi situații și fiecare dintre parlamentarii din Comisia noastră au întrebări pe care doresc să le adreseze conducerii SRI”, a anunțat marți senatorul Cristian Chirteș, președintele Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.