Discuții între UE și SUA pe tema pașaportului de vaccinarea Covid

Uniunea Europeană (UE) poartă discuții intense cu Statele Unite ale Americii (SUA) pe tema pașaportului de vaccinare anti-Covid-19.

Mai exact, trebuie stabilite condițiile în care certificatul european de vaccinare anti-COVID-19 va fi folosit și în SUA. 

„Suntem în contact cu SUA privind certificatul verde digital, inclusiv chestiunea coerenţei şi compatibilităţii”, a declarat purtătorul de cuvânt comunitar Christian Wigand, citat de agenţia EFE.

Discuțiile pe această temă sunt deocamdată tehnice. Miercuri urmează să discute pe această temă comisarul european pentru justiţie Didier Reynders şi secretarul de stat american pentru securitate naţională Alejandro Mayorkas.

Cum funcționează certificatul verde?

Certificatul verde digital va conține date cu caracter personal despre starea de sănătate a unui călător. Documentul poate fi eliberat în format fizic sau electronic.

Posesorii certificatului pot dovedi cu acesta că au fost vaccinaţi anti-COVID-19, că au fost testaţi negativ în urma unei probe PCR recente sau că sunt imunizaţi în urma unei infectări de care s-au vindecat, evitând astfel restricţiile (carantină, testare) în ţara de destinaţie.

Certificatul se va baza pe un cadru european armonizat, dar unele state membre ale UE au început deja să instituie propriile certificate.

Certificatul digital de vaccinare european anti-COVID-19 va fi lansat mai întâi ca un proiect pilot la începutul lunii iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...