Disponibilizări și hoteluri închise la Roma

La Roma, pe fondul pandemiei, în mai toate domeniile de activitate, par să se instaureze degringolada, sărăcia, chiar haosul.

Proteste, greve, manifestații peste tot, oameni care profită de alți oameni. Sunt locuri de muncă la care renunță de bună voie angajații. Și sunt altele unde se fac disponibilizări masive.

S-au închis magazine, anticariate, librării, hoteluri. E lipsă de personal medical, de șoferi pentru mijloacele de transport în comun, de profesori. Și, după ce s-au închis hotelurile Sheraton, Majestic și Cicerone, unde s-a lăsat cu disponibilizarea tuturor angajaților – vorbim de câteva sute de oameni – acum se închide și hotelul Ambasciatori Palace.

Încă 54 de persoane rămân fără loc de muncă. Hotelul Ambasciatori Palace este situat în fața Ambasadei Americane și a fost construit în 1900. La început, camerele hotelului erau folosite ca bibliotecă pentru reprezentanța SUA, apoi pentru cazarea ambasadorilor din toată lumea care veneau la Roma. Acum, toate cele 160 de camere și apartamente ale hotelului intră într-un proces de renovare.

Cel puțin așa susțin administratorii hotelului. Angajații cred, însă, că e doar un mod rezonabil de a scăpa de ei, fără să fie nevoie să le respecte drepturile salariale. Din păcate, se pare că această practică a disponibilizării fără drept de apel și fără salarii compensatorii prinde tot mai mult teren la Roma.

Sindicatele Filcams Cgil Roma Lazio, Fisascat Cisl Roma Capitale și Rieti, Uiltucs din Roma și Lazio sunt decise să ia măsuri și să înceapă o serie de proteste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...