Dmitro Kuleba: Războiul este momentul adevărului. România şi-a arătat adevărata faţă, o faţă de prieten

Războiul este momentul adevărului, a declarat, vineri, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, adăugând că, în acest context, „România şi-a arătat adevărata faţă, o faţă de prieten”.

Kuleba, aflat în vizită la Bucureşti, a fost primit de premierul Nicolae Ciucă şi a avut convorbiri cu ministrul Bogdan Aurescu.

„Războiul este momentul adevărului, atunci vezi adevărata faţă a cuiva, iar România şi-a arătat adevărata faţă, o faţă de prieten. Nu doar a vorbit, ci a şi acţionat. Nu vom uita niciodată”, a afirmat şeful diplomaţiei de la Kiev, în conferinţa de presă comună cu Aurescu.

El a adăugat că Ucraina va învinge. „Nu vă îndoiţi, vom câştiga, dar pentru a reuşi cât mai curând trebuie să cooperăm cât mai repede, pe toate palierele”, a subliniat Dmitro Kuleba.

„Ucraina trebuie să câştige acest război şi sunt convins că îl va câştiga”, a declarat şi ministrul Aurescu. El a adăugat că toţi ucrainenii ucişi „sunt fraţii şi surorile noastre, părinţii şi copiii noştri”. Aurescu a menţionat sprijinul acordat de România în investigaţia din Ucraina a Curţii Penale Internaţionale.

Până în prezent, au intrat pe teritoriul României aproximativ 800.000 de ucraineni care fugeau de război, a informat ministrul Aurescu, care a precizat că a discutat cu omologul său de la Kiev despre deschiderea de noi puncte de frontieră între cele două ţări.

Ministrul român de Externe a afirmat că, în perspectiva aderării Ucrainei, Uniunea Europeană „trebuie să arate viziune, să arate curaj”.

„De fiecare dată când preşedintele Putin încearcă să oprească Ucraina din dezvoltare, din procesul de integrare europeană, nu face decât să grăbească aceste procese”, a subliniat Dmitro Kuleba.

El a completat că ceea ce se întâmplă în prezent nu este doar „o nouă încercare a Rusiei de a-şi menţine influenţa în regiune sau de a opri Ucraina”. „Este bătălia finală, bătălia finală pentru dreptul tuturor naţiunilor europene (…) de a trăi în pace, prosperitate, ca parte a unei Europe libere. Nu am îndoieli că vom câştiga. Ucraina va câştiga”, a evidenţiat şeful diplomaţiei de la Kiev.

Kuleba a mai transmis că, pentru a câştiga cât mai devreme, ţara sa are nevoie de sprijin de la parteneri. „Felicit Guvernul României, care a avut o politică inteligentă de la începutul agresiunii, pentru a fi alături de Ucraina. Toţi împărţim Marea Neagră. Acest război are legătură şi cu viitorul regiunii Mării Negre. Securitatea noastră este securitatea dumneavoastră. Ne ajutaţi pe noi, dar vă ajutaţi şi pe dumneavoastră. Daţi-ne tot ce avem nevoie pentru a lupta şi pentru a câştiga”, a subliniat el.

Cei din Europa care cred că acesta este doar un război între Rusia şi Ucraina nu trebuie să fie „naivi”, a spus Dmitro Kuleba. „Noi, în Europa Centrală şi de Est nu suntem naivi, noi ştim istorie”, a completat el.

Ministrul ucrainean de Externe a mulţumit României că a primit cetăţeni din ţara sa care au fugit de război. „Aceşti oameni ar fi putut fi victime ale crimelor de război. Faptul că i-aţi primit i-a salvat”, a punctat el.

1 COMENTARIU

 1. La Kiev, Ucraina este monumentul care comemorează independența țării din 1991. Figura din vârf este Zeița slavă Berehynia – care reprezintă „protectora căminului”.

  Ea deține o ramură de Viburnum opulus ( Compact roșu Kalina ), simbolul național pentru femei, maternitate, sufletul națiunii și dragoste, iubire, şi da! Iubire.

  Adevărul teribil pe care atâția experți au ratat despre Rusia
  Vladimir Putin nu și-a condus întotdeauna singur țara. Acum o face, iar dictatorului pare să-i pese puțin de consecințele acțiunilor sale.

  https://slate.com/news-and-politics/2022/02/ukraine-invasion-putin-is-ruling-alone.html

  Cu toate acestea, acea expresie – „regimul Putin” – care a fost lipită de toate discuțiile despre politica rusă acum de aproape 20 de ani, într-un fel, în sine, ajută la explicarea de ce atât de mulți oameni care credeau că înțeleg țara s-au dovedit a fi atât de greșiți în ceea ce privește conflictul din Ucraina.
  A devenit clar că ceea ce există în interiorul Kremlinului nu mai este deloc un „regim” – un sistem de guvernare în care mai multe figuri pot afecta și alimenta luarea deciziilor, de la șefii de securitate la miliardari – așa cum credeau mulți.
  În schimb, s-a transformat în ceea ce politologii numesc o dictatură personalistă, în care capriciile unui om, și numai a unui om, determină politica, fapt care are implicații terifiante pentru Rusia și lume.

  Atenţie; Acest articol îl va afecta rău la ureche pe al vostru politician român

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...