DNA a început urmărirea penală împotriva directorului CFR SA, Ion Simu-Alexandru

După cum a anunțat PUTEREA în urmă cu câteva luni, DNA a luat la puricat managementul practicat de către directorul general al CFR SA, Ion Simu-Alexandru, iar acum s-a anunțat și începerea urmăririi penale a acestuia, ca și a lui Ceșa Petru.

Redăm comunicatul DNA mai jos:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

SIMU-ALEXANDRU ION, director general interimar al Companiei Naționale de Căi Ferate (CNCF) CFR SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
– instigare la uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

CEȘA PETRU, director general adjunct tehnic în cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate (CNCF) CFR SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
– uzurparea funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunii aprilie 2022, suspectul Ceșa Petru, în calitatea menționată mai sus, la instigarea celuilalt suspect, și-ar fi arogat atribuțiile funcției de director general al CNCF CFR SA, cu toate că nu deținea această funcție sau o împuternicire în acest sens și a emis două decizii, prin cea de-a doua numindu-l pe Simu-Alexandru Ion la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timișoara.

Prin aceste două decizii privind traseul profesional al lui Simu-Alexandru Ion, suspectul Ceșa Petru ar fi urmărit să-i asigure primului stabilitatea unei funcții de conducere la nivel regional, după încetarea celei de director general interimar al CNCF CFR SA.

După apariția în spațiul public a uneia dintre acele decizii, suspectul Ceșa Petru, la instigarea celuilalt, în urma unei cercetări disciplinare formale, ar fi emis două decizii prin care unei subordonate, bănuită că ar fi remis presei documentul respectiv, i-ar fi fost desfăcut contractul individual de muncă din motive disciplinare, cu încălcarea prevederilor din Codul Muncii, motivând că „angajata nu a reușit să-și dovedească nevinovăția”.

Acționând în această manieră, cei doi directori ar fi urmărit să dea un exemplu celorlalți angajați din subordine pentru ca pe viitor suspecții să nu se mai vadă expuși „riscului” ca publicul, prin intermediul presei, să cunoască diferite aspecte nelegale/legale din actul de conducere al CNCF CFR SA.

Suspecților Ceșa Petru și Simu-Alexandru Ion li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.”

4 COMENTARII

 1. Mindrescule, l-ai făcut și pe asta!!!
  O sa va îngrămăditi toti acum care sa spună primul ceva, ca Simu e cacacios și o sa va dea in primire!!!
  Du te primul sa nu ți o ia Petre inainte, ca el are obiceiul asta… prietenii stiu ce vorbesc
  Speța e mică in comparație cu ce ați făcut voi, dar următorul o sa va ia la bani mărunți și la purecat cu tot ce ați făcut… și din câte se aude in piața sunt multi pretendenți care vor sa va recompenseze!
  Tic tac băieți
  A început numărătoarea inversa pt voi

 2. In sfârșit s a spart buboiul la CFR!!!
  Simule sa ii mulțumești lui Ingureanu și Mindrescu care îți promiteau protecție!
  Acum poate o sa spui și u cât te a costat protecția asta, ca acum ai ramas singur bai băiatule
  Greul pt tine acum începe ….
  Mindrescule, ia aminte ca de la nimicuri pleci acasa urat, ori tu ai și de alea mici de alea cât casa…
  Cred ca Ungureanul deja își exersează mânuță și degețelele sa nu i amorțească mâna de la scris…
  Urmează vremuri interesante plină de intriga și tensiune pt voi!!!
  Numai bine! Sa nu mai auzim de voi!!!

 3. Soția grasului cum ii ziceți voi a rupt mufa lui Simu!
  Acum unii zic ca grasu a prins gustul sângelui și o sa rupă mufa la multi cu care a colaborat și l au aruncat ca pe o măsea stricata cand ei sunt la butoane!!!
  Petre, u știi de ce gras vorbim!!! Stai linistit?
  Sau cumva te duci u primul?
  Va mănâncă grasul pe toti infractorilor!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...