Zângănit de cătușe la CFR SA

Managementul haiducesc practicat în ultima vreme de către directorul general al CFR SA, Ion Simu-Alexandru, omul impus de Sorin Grindeanu și susținut de senatorul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, a intrat în atenția multor instituții de forță ale statului român.

DNA scanează haiducelile administrative cu iz penal privind reînscăunarea lui Simu

PUTEREA a semnalat recent că președintele Consiliului de Administrație de la CFR SA, profesorul Gabriel Popa, prodecanul Facultății de Transporturi, Departamentul Material Rulant de Cale Ferată, din cadrul Universității Politehnice din București, a fost schimbat pentru că faptul că a refuzat să-i prelungească mandatul de director general la CFR SA a lui Ion Simu Alexandru, omul susținut și garantat de ministrul Sorin Grindeanu și senatorul Ion Mocioalcă.

De asemenea, a fost revocată din bordul administrativ al acestei companii și Mihaela Mocanu tot pentru faptul că nu era de acord cu prelungirea mandatului Ion Alexandru Simu. În locul celor doi au fost impuși doi politruci, secretari de stat de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și MTI și care n-au nicio treabă cu calea ferată-Gabriel Bunduc-omul baronului PSD de Bacău Dragoș Benea și, respectiv, Bogdan Radu Bălășnicu, omul susținut și garantat de liderul PSD Iași Maricel Popa.

Aceste mutări au venit după multitudinea de aranjamente și ingineri prin care Ion Simu Alexandru a ajuns de la Regionala CFR Timișoara la conducerea CFR SA. În plus, mai este vorba și despre tunul imobiliar prin care Complexul CFR Astoria de la Snagov (circa 200.000 mp) a fost înstrăinat pentru doar 50.000 de euro. Numai că toate aceste aranjamente și haiduceli ”țesute” de Consiliul de Administrație de la CFR SA cu acordul ministrului Sorin Grindeanu pentru a-l menține pe Simu la butoanele acestei companii au intrat în vizorul DNA, mai exact a procurorilor de la Serviciul teritorial Timișoara.

Coadă la DNA Timișoara, agitație în Palatul CFR

Ca atare, după ce au fost audiate mai multe persoane de la Regionala CFR Timișoara, procurorii DNA au descins de două ori la sediul CFR SA din București, adică în Palatul CFR de lângă Gara de Nord. Însă, descinderile de la București au generat o agitație incredibilă la CFR SA, fapt pentru care multe persoane, în special directorul general Ion Simu Alexandru și mâna sa dreaptă, ”colectorul” director general adjunct tehnic, Petre Ceșa, dar și cei din Consiliul de Administrație, au început să aibă insomnii și fibrilații.

Potrivit informațiilor noastre, în zilele următoare o să facă coadă la Serviciul teritorial al DNA de la Timișoara, unde vor fi audiați foarte mulți dintre cei care au pus umărul la aranjamentele lui Ion Simu dar și la înscăunarea acestuia pe lângă lege, fapt pentru care unii vor înopta la beciul domnesc din capitala Banatului. Nici ministrul Sorin Grindeanu nu doarme prea liniștit după ce procurorii DNA au descins în Palatul CFR pentru a scana ingineriile și aranjametele ”țesute” de și pentru Simu.

8 COMENTARII

 1. Stire pentru cfr-isti profesioniști
  La regională Cluj majoritatea șefilor sunt fara studii în transporturi dar sunt numiți cu derogare de specialitate de directorul general. Si uite asa avem director, sef de divizie, sef serviciu absolvent de istorie ,geodezie ,geografie, etc. Da,dar iau o sacoșă de bani făcând pe cfr’istii profesioniști. Rusine sa va fie.

  • Ioane,nu cumva ăia cu funcții provin de jos au urcat treaptă cu treaptă,sunt profesioniști si știu meserie din practică?Crezi că dacă esti TTF-ist, obligatoriu esti profesionist și trebuie musai să fi șef?

   • Pai nu stimabile, ca dacă ai făcut transporturi, auto, material rulant, orice are tehnica, e ceva în capul lui. Dar cand termini la privat geografia, cred ca ar trebui sa ne întrebam
    Ce are s.. a cu prefectura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...