Zângănit de cătușe la CFR SA

Publicat: 29 sept. 2022, 09:10, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Zângănit de cătușe la CFR SA
Grindeanu si Ion Simu

Managementul haiducesc practicat în ultima vreme de către directorul general al CFR SA, Ion Simu-Alexandru, omul impus de Sorin Grindeanu și susținut de senatorul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, a intrat în atenția multor instituții de forță ale statului român.

DNA scanează haiducelile administrative cu iz penal privind reînscăunarea lui Simu

PUTEREA a semnalat recent că președintele Consiliului de Administrație de la CFR SA, profesorul Gabriel Popa, prodecanul Facultății de Transporturi, Departamentul Material Rulant de Cale Ferată, din cadrul Universității Politehnice din București, a fost schimbat pentru că faptul că a refuzat să-i prelungească mandatul de director general la CFR SA a lui Ion Simu Alexandru, omul susținut și garantat de ministrul Sorin Grindeanu și senatorul Ion Mocioalcă.

De asemenea, a fost revocată din bordul administrativ al acestei companii și Mihaela Mocanu tot pentru faptul că nu era de acord cu prelungirea mandatului Ion Alexandru Simu. În locul celor doi au fost impuși doi politruci, secretari de stat de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și MTI și care n-au nicio treabă cu calea ferată-Gabriel Bunduc-omul baronului PSD de Bacău Dragoș Benea și, respectiv, Bogdan Radu Bălășnicu, omul susținut și garantat de liderul PSD Iași Maricel Popa.

Aceste mutări au venit după multitudinea de aranjamente și ingineri prin care Ion Simu Alexandru a ajuns de la Regionala CFR Timișoara la conducerea CFR SA. În plus, mai este vorba și despre tunul imobiliar prin care Complexul CFR Astoria de la Snagov (circa 200.000 mp) a fost înstrăinat pentru doar 50.000 de euro. Numai că toate aceste aranjamente și haiduceli ”țesute” de Consiliul de Administrație de la CFR SA cu acordul ministrului Sorin Grindeanu pentru a-l menține pe Simu la butoanele acestei companii au intrat în vizorul DNA, mai exact a procurorilor de la Serviciul teritorial Timișoara.

Coadă la DNA Timișoara, agitație în Palatul CFR

Ca atare, după ce au fost audiate mai multe persoane de la Regionala CFR Timișoara, procurorii DNA au descins de două ori la sediul CFR SA din București, adică în Palatul CFR de lângă Gara de Nord. Însă, descinderile de la București au generat o agitație incredibilă la CFR SA, fapt pentru care multe persoane, în special directorul general Ion Simu Alexandru și mâna sa dreaptă, ”colectorul” director general adjunct tehnic, Petre Ceșa, dar și cei din Consiliul de Administrație, au început să aibă insomnii și fibrilații.

Potrivit informațiilor noastre, în zilele următoare o să facă coadă la Serviciul teritorial al DNA de la Timișoara, unde vor fi audiați foarte mulți dintre cei care au pus umărul la aranjamentele lui Ion Simu dar și la înscăunarea acestuia pe lângă lege, fapt pentru care unii vor înopta la beciul domnesc din capitala Banatului. Nici ministrul Sorin Grindeanu nu doarme prea liniștit după ce procurorii DNA au descins în Palatul CFR pentru a scana ingineriile și aranjametele ”țesute” de și pentru Simu.