DNA face percheziții la Primăria Sectorului 3. Procurorii DNA au intrat în biroul primarului Robert Negoiță

Au loc percheziții de amploare în București și Ilfov. Procurorii DNA au dat buzna în biroul primarului sectorului 3, Robert Negoiță. Alte 17 locații din București și Ilfov sunt vizate de procurorii DNA.

,,Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autoritățile administrativ – teritoriale.

În cursul zilei de 01 februarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 17 locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, a anunțat DNA printr-un comunicat de presă.

Perchezițiile ar viza modul în care au fost emise autorizații pentru terasele de pe malul Dâmboviței.

Robert Negoiță a mai fost în vizorul procurorilor DNA

Nu este prima dată când Primăria Sectorului 3 și primarul Robert Negoiță intră în vizorul DNA. Negoiță a fost trimis în judecată în 2022, fiind acuzat de ”abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite, de săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite şi complicitate la fals intelectual”.

În acest caz Negoiță e acuzat că a prelungit ilegal contractul de salubritate pentru Sectorul 3, fiind vorba de un prejudiciu cauzat de 578.446.818 lei.

În același dosar au fost trimiși în judecată, exceptându-l pe Negoiță, directorul executiv la Direcţia Economică din cadrul Primăriei Sectorului 3, directorul executiv la Direcţia Investiţii şi Achiziţii din cadrul Primăriei Sectorului 3, directorul executiv al Direcţiei juridice din cadrul Primăriei Sectorului 3 și viceprimarul Primăriei Sectorului 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...