DNA: Şeful Secţiei Chirurgie generală II de la Spitalul ‘Carol Davila’ – urmărit penal pentru mită

Publicat: 19 sept. 2022, 14:01, de Ziarul Puterea, în ACTUALITATE , ? cititori
DNA: Şeful Secţiei Chirurgie generală II de la Spitalul 'Carol Davila' - urmărit penal pentru mită
DNA

Medicul Alexandru-Florin Săvulescu, la data faptelor şef al Secţiei Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, este urmărit penal de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că ar fi luat mită în legătură cu intervenţii chirurgicale şi examene de specialitate, a informat, luni, DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu ziua de vineri, a lui Alexandru-Florin Săvulescu, la data faptelor şef al Secţiei Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” – Bucureşti, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în cursul acestui an, Alexandru-Florin Săvulescu, medic militar la spitalul de urgenţă menţionat, ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani şi bijuterii, în legătură cu intervenţii chirurgicale şi examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiaţi ai acestora.

Conform DNA, pe timpul cât se află sub control judiciar, Săvulescu nu are voie, printre altele, să desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta.