Igor Dodon anunță că va contesta rezultatul alegerilor: Urmează altă partidă, care poate fi și mai interesantă

Președintele în funcție al Republicii Moldova, Igor Dodon, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru rezultatul alegerilor prezidențiale de duminică, însă a spus că va „apăra” votul celor care au votat pentru el prin sesizări și contestații pe care le va face Comisia Electorală Centrală și la instanțe de judecată.

Dodon este de părere că alegerile de duminică au fost fraudate precum transportarea organizată a alegătorilor, blocarea cetățenilor, în special în stânga Nistrului, și că va depune sesizări „la organele competente, pentru examinare”, scrie Unimedia.

Igor Dodon a precizat că va apăra votul celor care l-au votat și că va recunoaște înfrângerea doar atunci când instituțiile statului vor valida scrutinul.

„Este doar o etapă care s-a încheiat. Urmează altă partidă, care poate fi și mai interesantă. Republica Moldova este țară parlamentară. Eu inițiez discuții de astăzi cu fiecare fracțiune, pentru a înțelege care sunt viziunile. Avem de adoptat bugetul, politica fiscală, de aceea noi trebuie să evităm o criză politică gravă”, a declarat Igor Dodon.

Maia Sandu, candidatul proeuropean, va fi noul președinte al Republicii Moldova, după ce a câștigat detașat alegerile prezidențiale de duminică.

Conform datelor prezentate luni dimineață de Comitetul Electoral Central, citate de Agerpres, după centralizarea rezultatelor din peste 99% dintre secțiile de votare, Maia Sandu a obținut cu peste 15 procente mai multe voturi decât Igor Dodon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Crescător de vaci: Ne-am cam săturat noi, fermierii, să ne milogim...

Crescători de vaci se afă într-un moment de mare cumpănă, iar, din păcate, nici sprijinul autorităților nu este pe măsura așteptărilor și, mai ales,...