Doi directori executivi ai Societe Generale părăsesc banca până la finalul anului

Grupul bancar francez Societe Generale, aflat în căutarea unui nou director general, a anunţat că până la finalul anului vor demisiona doi directori executivi, transmite Reuters.

Sadia Ricke, ofiţer şef de risc, va pleca în 30 noiembrie, iar Caroline Guillaumin, şeful de la resurse umane şi comunicaţii, va demisiona în 15 decembrie.

Ricke, care este din 1994 la SocGen, va deveni de la 1 februarie 2023 ofiţer şef de risc la banca Standard Chartered, a anunţat separat banca cu sediul la Londra.

Guillaumin, care lucrează la SocGen din 2010, va avea o nouă carieră în afara sectorului bancar, a informat grupul francez, adăugând că succesorii celor doi directori vor fi anunţaţi ulterior.

În mai, SocGen a anunţat că Frederic Oudea, directorul său general, nu va căuta să-şi reînnoiască mandatul la viitoarea reuniune a acţionarilor, din 23 mai 2023. Acesta a condus timp de 15 ani a treia mare bancă listată din Franţa.

Luna viitoare este aşteptată o decizie privind noul director general, din candidaţii interni fiind favoriţi Sebastien Proto, fost partener la Rothschild & Cie, care conduce acum reţeaua de retail a băncii, şi Slawomir Krupa, şeful diviziei de investiţii bancare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...