Doi membrii PNL s-au alăturat USR și au sesizat la CCR legea prin care premierul și-a asumat răspunderea în Parlament

Publicat: 29 sept. 2023, 13:00, de Alice Gherman, în POLITICĂ
Doi membrii PNL s-au alăturat USR și au sesizat la CCR legea prin care premierul și-a asumat răspunderea în Parlament

Doi deputați din PNL sau alăturat USR și Forța Dreptei și au depus contestație la Curtea Constituțională a României (CCR) pe legea privind unele măsuri fiscale, lege pentru care premierul Marcel Ciolacu și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului.

Deputații PNL, Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină au lăsat deoparte politica partidului și s-au alăturat USR-ului și Forței Dreptei în semnarea sesizării de la CCR privind pachetul de măsuri fiscale pentru care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea. Anunțul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu.

Semnatarii sesizării susțin că „modalitatea de adoptare a Legii (…) contravine prevederilor art. 1 alin. (4) şi art. 114 din Constituţia României, republicată, deoarece norma fundamentală oferă Guvernului posibilitatea de a-şi angaja răspunderea asupra unui proiect de lege în condiţiile respectării principiului echilibrului şi separării puterilor în stat”.

Dan Vîlceanu a fost propus spre excludere din PNL, dar decizia nu a mai fost luată niciodată. Gheorghe Pecingină este deputat de Gorj și vicepreședinte al PNL Gorj, și un om foarte apropiat de Dan Vîlceanu.