Doi „peşti” au făcut aproape patru milioane de lei obligând fete minore să se prostitueze

Șase minore din medii defavorizate provenite din familii sărace din Iași și Vaslui au fost transformate într-o adevărată mină de aur pentru doi bărbați și concubina unuia dintre ei. Fetele au fost obligate să se prostitueze în Mare Britanie, Germania, Austria ori Elveția, iar din banii obținuți în urma exploatării lor, proxeneții și-au cumpărat locuințe, mașini sau și-au deschis afaceri.

Afacerea a fost lansată încă din 2013, de Iulian Focșa, Mihai Păduraru și iubita acestuia din urmă, Diana Iftime. Pe parcursul a patru ani, au recrutat 6 tinere, majoritatea minore, din Iași și Vaslui, cu precădere din mediul rural, provenite din familii dezorganizate, cu situații financiare precare și nivel de instrucție scăzut, fie simulând relații de iubire, fie prin inducere în eroare, după care le transportau la Londra, în vederea exploatării sexuale.

Fetele lucrau chiar și 18 ore pe zi

Fetele lucrau între 10 și 18 ore pe zi, fără a vedea prea mulți bani din aceasta. Din banii câștigați, ele plăteau toate cheltuielile, chiria camerei ori „promovarea” pe site-uri specializate în servicii sexuale. Din restul banilor, grosul era luat de proxeneți, atunci când aceștia nu rețineau întreaga sumă. Timp de doi ani, grupul a acționat în Londra, după care s-a mutat în Germania, Austria și Elveția, unde reglementarea legală a prostituției oferea un cadru mai sigur. În cadrul grupului, Iftime se ocupa de supravegherea fetelor și de intermedierea relațiilor cu clienții, informează ziaruldeiasi.ro.

Tinerele erau bătute preventiv

Tot ea juca rolul de „prietenă”, în contrast cu comportamentul celor doi proxeneți. Le oferea fetelor diverse servicii mărunte, precum aranjarea părului ori le oferea cu împrumut haine și încălțăminte. Tot ea le ducea pe fete la clinici în cazul în care se impunea un avort. Bărbații interveneau atunci când o fată refuza vreun client sau când nu executa cu strictețe ordinele primite. Fetele erau bătute crunt atunci când nu se conformau cerințelor, dar și „preventiv”, după cum au constatat anchetatorii din interceptarea unei discuții telefonice între Păduraru și Iftime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...