Doi polițiști din Giurgiu – reținuți de procurorii anticorupție, pentru peste 50 de fapte de luare de mită

11 mandate de aducere, pe numele tot atâtor suspecți de corupție, au fost puse luni în aplicare de ofițerii Serviciului Anticorupție din Giurgiu. Printre cei vizați se numără și doi polițiști care, în doar câteva luni, au primit mită de peste 50 de ori.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – S.J.A. Giurgiu, cu sprijinul I.G.J.R.- Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au pus în executare ieri, 18.07.2022, un număr de 11 mandate de aducere la sediul unităţii de parchet, pentru tot atâţia suspecţi de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

Totodată, s-au desfăşurat activităţi procedurale de ridicări de înscrisuri de la I.P.J. Giurgiu, într-o cauză penală având ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite de către doi agenţi de poliţie.

Astfel, primul poliţist este cercetat pentru luare de mită, în formă continuată, (32 de acte materiale) şi fals intelectual, iar cel de-al doilea pentru luare de mită, în formă continuată (19 acte materiale), constând în aceea că, în perioada martie-mai 2022, în cursul exercitării atribuţiilor de serviciu pe linie de supraveghere şi control al traficului rutier, au pretins şi primit, cu titlu de mită, sume de bani cuprinse între 100 şi 1000 de lei (la fiecare act material), de la conducătorii auto, pentru a nu dispune constatarea şi sancţionarea contravenţională a unor abateri rutiere săvârşite de către aceştia.

Primul poliţist este cercetat şi pentru faptul că, în luna aprilie 2022, a eliberat în fals o dovadă de reparaţie a autoturismului unui conducător auto, în care a atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, în referire la circumstanţele producerii avariilor autoturismului.

În cursul zilei de 18.07.2022 procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reţinerii cu privire la cei doi poliţişti, iar ulterior, la data de 19.07.2022 a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acestora, urmând ca cei doi inculpaţi să fie prezentaţi Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, se mai efectuează acte de urmărire penală faţă de 9 suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În prezent cercetările continuă, în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele.

La instrumentarea acestei cauze penale s-a beneficiat de sprijinul D.G.A. – Structura Centrală.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale sau dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie – anunță ofițerii Serviciului Anticorupție Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...