Doi traficanți de droguri, reținuți în Bistrița Năsăud. Nu se dădeau înapoi nici de la incendieri!

Publicat: 10 mai 2024, 17:08, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Doi traficanți de droguri, reținuți în Bistrița Năsăud. Nu se dădeau înapoi nici de la incendieri!

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus, ieri, reținerea a doi inculpați. Pe lângă traficul cu droguri de mare risc, aceștia sunt acuzați și de distrugere prin incendiere.

Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada decembrie 2021 – noiembrie 2023,unul dintre inculpați  a deținut și vândut, în mod repetat, substanțe psihoactive din categoria catinonelor, precum și droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de „cristal”), către consumatori de pe raza județului Bistrița Năsăud.

Cu privire la cel de al doilea inculpat (recidivist, trimis în judecată în stare de arest preventiv  pentru  fapte similare într-un alt dosar penal) s-a reținut că, în perioada august – noiembrie 2023, a deținut la domiciliul său și a vândut în mod repetat, droguri de mare risc (4-MMC), iar la data de 11.11.2023 în momentul introducerii în spațiul de încarcerare ca urmare a reținerii sale în cauza anterioară, s-a constatat că avea ascunsă în bagaj o  cantitate de drog de „cristal” pentru consum propriu.

De asemenea, din materialul probator a reieșit că în, cursul lunii august 2023, primul inculpat,  pe fondul unor conflicte anterioare cu o persoană din aceeași localitate, l-a determinat pe coinculpat să-i incendieze autoturismul.  Fapta a fost săvârșită în noaptea de 25/26.08.2023, iar ca urmare a extinderii incendiului au mai fost distruse și încă alte trei autoturisme .

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița Năsăud a dispus  arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Bistrița Năsăud și au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Bistrița Năsăud.