Doliu în lumea justiției! A murit fostul șef al Secției Penale a Curții de Apel Suceava

Publicat: 16 iun. 2024, 11:18, de Mariana Olteanu, în Justitie , ? cititori
Doliu în lumea justiției! A murit fostul șef al Secției Penale a Curții de Apel Suceava

Este doliu în lumea justiției! Gheorghe Josan, fostul președinte al Secției Penale a Curții de Apel Suceava, s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani.

După absolvirea Facultății de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în 1971, Gheorghe Josan a avut o scurtă carieră de avocat în cadrul Baroului de Avocați Suceava. În mai puțin de un an, a fost numit judecător la Judecătoria Rădăuți, unde a activat până în 1988.

Din 1988, Gheorghe Josan a ocupat funcția de judecător la Tribunalul Suceava, iar odată cu înființarea Curții de Apel Suceava, a devenit judecător în cadrul secției penale a acestei instanțe. A deținut funcția de președinte al Secției Penale până în 2002 și s-a pensionat pe 1 octombrie 2005. Chiar și după pensionare, Josan a continuat să activeze în domeniul juridic ca avocat timp de încă 10 ani.

”A fost un om deosebit de corect și de o înaltă ținută morală. Profesia și-a făcut-o cu drag și cu dăruire, cu imparțialitate, dar, în același timp, cu grijă de oameni. Iubitor de carte, om cu o cultură cuprinzătoare. Și-a iubit cu ardoare soția, Mariana, și pe cele două fete, Adriana și Raluca, și mereu a căutat să le susțină în tot ceea ce ele au dorit să întreprindă.

Ceea ce rețin cu deosebire este faptul că era unul dintre oameni aceia rari (de modă veche) care nu trecea niciodată pe lângă un coleg sau colegă fără să salute, indiferent dacă îl/o cunoștea. Avea un suflet cald și, dacă simțea că ai nevoie de ajutor punea mâna și te ajuta. Vorbea puțin dar cu mare înțeles. Cuvântul lui avea substanță, era greu de înțelesuri. Avea și un simț al umorului foarte fin, puțin englezesc, gluma spusă parcă așa în treacăt dar cu atât mai savuroasă”, au spus colegii care l-au cunoscut.

Trupul este depus la Cimitirul Pacea Nou, iar înmormântarea va avea loc duminica, 16 iunie, de la ora 12.00.