Dominic Fritz: „În Timișoara situația este gravă”

Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei, a recunoscut că situația din oraș este una „gravă” din perspectiva problemelor cu asigurarea căldurii. „Noi nu mai avem bani și nu putem să susținem aceste eforturi până la sfârșitul lui martie”.

,„În Timișoara, într-adevăr, situația este gravă și aici. Avem în jur de 50.000 de gospodării care sunt legate de sistemul centralizat de termoficare, unde momentan putem să punem la dispoziție agentul termic doar la temperaturi mai scăzute tocmai pentru că nu ajung banii pentru a cumpăra cantitățile necesare de gaz.

Pentru spitale, la punctele termice care sunt legate de spitale, acolo am ridicat temperatura – din păcate, același lucru nu este posibil și pentru școli, pentru că sunt prea multe clădiri de școli și ar fi nevoie cam aproape de un milion de lei pe zi pentru a ridica temperatura la o temperatură normală”, a declarat primarul pe B1 TV.

60 de milioane de lei pentru o factură la gaz

Dominic Fritz spune că municipalitatea a rămas fără bani și nu mai poate să susțină aceste eforturi până la finalul lui martie. „Noi, din ianuarie, am dat 60 de milioane de lei din fonduri publice la Colterm, 60 de milioane de lei pentru o factură la gaz care tot nu ajunge pentru a încălzi orașul, asta este gravitatea situației. Noi nu mai avem bani și nu putem să susținem aceste eforturi până la sfârșitul lui martie. Deja nu mai plătim absolut nimic, nu mai plătim alte facturi, (…) deci este o situație într-adevăr gravă și mă aștept ca Guvernul să aibă soluții nu doar pentru cetățeni care au direct un contract cu furnizorii de gaz, ci și pentru cetățenii care sunt legați indirect de un furnizor de gaz”, a adăugat el.

Peste 20 de școli au trecut momentan în online din cauza frigului

Întrebat câte grade sunt în școli și câte unități de învățământ au trecut la sistemul de predare online din cauza problemelor cu căldura, primarul Timișoarei a spus că are pârghii foarte limitate: „Câte grade nu se poate spune în general, pentru că depinde foarte, foarte mult de școală, dacă școala este reabilitată termic, pe ce etaj, în ce stare sunt caloriferele. Sunt clase în care au fost și 15-16 grade.

Din câte știu, peste 20 de școli au trecut momentan în online din cauza frigului. Mai sunt multe școli sau clase care au trecut în online din cauza Covidului, dar este foarte clar o situație care nu are voie să se întâmple în secolul XXI și în care, așa cum a spus și primarul din Giurgiu, noi, din partea administrației locale, avem pârghii foarte limitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...