Dominic Fritz și USR Timiș susțin un candidat condamnat pentru șpagă

Publicat: 04 mai 2024, 11:25, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Dominic Fritz și USR Timiș susțin un candidat condamnat pentru șpagă
Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ion Dan Florin a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, fiind acuzat că a primit diverse bunuri de la patronul unei firme care livra mobilă.

Sloganul USR, „Fără penali în funcții publice”, pare a fi fost uitat de filiala Timiș a partidului. Aceștia au ales să susțină un candidat la funcția de primar al comunei Satchinez care a fost condamnat definitiv pentru șpagă.

Ion Dan Florin, fostul primar al Satchinezului, a fost reținut de procurori în 2016 fiind acuzat că a primit diverse bunuri de la un om de afaceri în schimbul unor contracte cu primăria. A fost trimis în judecată și, ulterior, condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, conform Press Alert.

Deși condamnat pentru fapte de corupție, Ion Dan Florin a intrat în Forța Dreptei și a fost propus ca și candidat la funcția de primar al Satchinezului din partea alianței Dreapta Unită. Candidatura sa a fost susținută de Claudiu Chira, președintele Forței Drepte Timiș și Dominic Fritz, liderul USR Timiș.

Claudiu Chira a declarat inițial că nu era la curent cu dosarul penal al lui Ion Dan Florin, dar ulterior și-a schimbat poziția și l-a susținut pe candidat, afirmând că „oamenii din Satchinez îl laudă și merită o șansă”.

Dominic Fritz nu a dorit să comenteze decizia de a susține un candidat condamnat pentru șpagă.

Acest caz ridică semne de întrebare cu privire la credibilitatea USR și la respectarea principiilor sale. Sloganul „Fără penali în funcții publice” pare a fi doar o lozincă goală, având în vedere că partidul susține acum un candidat condamnat pentru fapte de corupție.