Domnul Novavirus

Nu erau de ajuns virusurile care au lovit omenirea în ultimii doi, trei ani. Acum, scoate capul și unul, un virus, prezent în apa de băut. Cel puțin o sută de cetățeni, unii italieni, alții turiști din alte colțuri de planetă, din – sau aflați la – Valle Imagna (Bergamo) s-au simțit foarte rău din cauza… domnului Novavirus.

Acesta este un virus care a fost detectat la mijlocul lunii iunie în unele fântâni publice situate în municipiile Roncola și Almenno San Bartolomeo. Autoritățile anunțaseră, în urma unor analize, să nu se consume apă, dacă nu e fiartă înainte.

Dar, nu toată lumea a respectat indicațiile și sfaturile acestora. Și, în jur de o sută de persoane s-au infectat cu virusul, având nevoie de îngrijiri medicale. Simptomele acuzate de bolnavi au fost: greață, vărsături, diaree, crampe abdominale.

În unele cazuri, ar fi fost și o ușoară febră. Medicii au spus că nu sunt riscuri de complicații. Dar au subliniat să se folosească sursele de apă autorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...