Donald Trump a fost achitat de Senat (VIDEO)

Publicat: 14 feb. 2021, 07:00, de Roxana Roseti, în Internațional , ? cititori
Donald Trump a fost achitat de Senat (VIDEO)

Fostul președinte Donald Trump a fost achitat sâmbătă de Senat de acuzația că ar fi încurajat asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie. Este pentru a doua oară când politicianul republican trece printr-o procedură de impeachment, o premieră în istoria Statelor Unite.

Ca și în cazul primului proces, din 2019, Donald Trump a fost achitat prin votul senatorilor. Verdictul din Senat a venit, sâmbătă, într-un timp record, după numai cinci zile. A fost cel mai scurt proces de impeachment din istoria SUA: procedura a început în Senat la 9 ianuarie.

Donald Trump este singurul președinte al Statelor Unite care a fost pus sub acuzare în două rânduri pentru acțiunile sale în calitate de șef al Casei Albe.

Era nevoie de cel puțin 67 de voturi

Senatul a votat sâmbătă cu 57 de voturi pentru condamnarea lui Trump, față de 43 de voturi împotrivă, însă pentru un verdict de vinovăție era nevoie de cel puțin 67 de voturi, potrivit presei americane.

Șapte senatori republicani (Sasse, Romney, Burr, Collins, Murkowski, Toomey și Cassidy) s-au alăturat democraților votând în favoarea condamnării fostului președinte.

Senatul american numără 50 de republicani și 50 de democrați, raportul de forțe fiind înclinat, în cazul egalității, de votul vicepreședintei Kamala Harris (democrată), care este și președinte al Senatului.