Donald Trump este acuzat de Iran că încearcă să găsească „un pretext de război”

Iranul în acuză pe președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, că încearcă să găsească un pretext de război pentru a declanșa un conflict militar.

„În loc să combată pandemia în SUA, Donald Trump şi anturajul acestuia risipesc miliarde pentru zboruri ale avioanelor B-52 şi pentru trimiterea forţelor militare în regiunea noastră”, a declarat ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, într-o postare publicată pe Twitter.

Bombardiere americane strategice de tip B-52 au efectuat miercuri zboruri deasupra Golfului Persic într-o acţiune văzută drept o încercare de descurajare a Iranului de a ataca obiective ori ţinte americane din regiune.

„Informaţiile serviciilor secrete obţinute din Irak relevă un complot pentru găsirea unui pretext de război. Iranul nu vrea război, dar îşi va apăra deschis şi direct cetăţenii, securitatea şi interesele vitale”, a spus, conform Mediafax, ministrul de Externe de la Teheran.

În ianuarie 2020, Statele Unite l-au asasinat în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul iranian Qassem Soleimani, un comandant din cadrul Gardienilor Revoluţiei iraniene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole