Trump: „Mişcarea noastră de patrioţi americani mândri şi harnici abia începe”

Fostul preşedinte Donald Trump nu a exclus posibilitatea de a candida la prezidențalele din 2024. O declarație în acest sens a făcut-o în prima sa apariţie publică de când a părăsit Casa Albă.

Donald Trump a susținut un discurs în cadrul Conferinţei acţiunii politice conservatoare (CPAC) care a avut loc duminică în Orlando, Florida, potrivit Reuters. Acest eveniment anual este organizat în mod obişnuit la Washington.

Anul acesta conferinţa s-a desfăşurat la Orlando din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, care în statul Florida sunt mai relaxate.

Liderul republican nu a declarat în mod explicit că va candida la următoarele alegeri prezidenţiale: ”Tocmai au pierdut Casa Albă. Dar cine ştie, cine ştie, aş putea chiar decide să îi bat pentru a treia oară”, a sps Trump.

Potrivit presei, declaraţia dă de înţeles atât că a câştigat de fapt alegerile din luna noiembrie împotriva democratului Joe Biden, cât şi că ar putea decide să se prezinte din nou candidat la alegerile prezidenţiale din 2024.

Nu intenţionează să lanseze un nou partid

Mişcarea noastră de patrioţi americani mândri şi harnici abia începe şi în cele din urmă vom câştiga. O să câştigăm”, a mai susţinut Donald Trump.

El a afirmat că supravieţuirea SUA depinde de conservatori.”Suntem angajaţi într-o luptă pentru supravieţuirea Americii aşa cum o cunoaştem”.”Este o luptă. Este o luptă teribilă, teribilă, dureroasă. (…) În cele din urmă, câştigăm întotdeauna”, a mai afirmat miliardarul american, potrivit AFP.

Fostul preşedinte continuă să repete afirmaţia potrivit căreia el este câştigătorul alegerilor din noiembrie 2020 şi refuză să îşi recunoască înfrângerea susţinând că au fost comise fraude electorale masive fără să prezinte însă dovezi.

Totodată, fostul preşedinte a criticat modul în care actualul locatar al Casei Albe gestionează securitatea frontierelor SUA.

Joe Biden a avut cea mai dezastruoasă primă lună a oricărui preşedinte din istoria modernă”, l-a criticat Trump pe succesorul său. Sondajele de opinie recente indică însă o susţinere de peste 50% din partea populaţiei pentru actualul preşedinte american.

De asemenea, Donald Trump a declarat că Partidul Republican este unit şi a spus că nu intenţionează să lanseze un nou partid, idee pe care a discutat-o cu consilierii săi în ultimele două luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...