Dorința de călătorie, din ce în ce mai puternică: Ce tip de vacanță prinde în acest an în rândul românilor?

Fie pandemie ori război și crize, românul nu se lasă de călătorii! Este un adevăr de necontestat. Și în momentul de față, le caută pe acelea care le oferă atât o destinație ofertantă, cât și o vacanță în siguranță, potrivit analiștilor pieței de turism.

Și dacă v-ați întrebat cumva „Ce tip de vacanță va prinde în acest an în rândul românilor?”, răspunsul nu e simplu.
„Pentru acest sezon estival, chiar dacă cei mai multi turiști preferă sejurul la plajă, constatăm o creștere semnificativă a interesului pentru circuite, incluzând aici atât circuitele individuale, cu ghizi locali vorbitori de limba engleză, dar și circuitele cu însoțitor. De asemenea, sunt solicitări numeroase și pentru circuite cu mașină închiriată, în destinații ca Scoția, Irlanda, Portugalia, Islanda, SUA și Canada”, spune Ana Maria Gherasim, Sales Manager Eturia.

Diversificarea pachetelor de vacanță, confortul, relaxarea și siguranța au stat la baza alegerii destinațiilor din această vară. „Am pregătit pachete pentru orice tip de călător, atât pentru destinații din spațiul european, precum: Madeira, Creta, Islanda, dar și destinații exotice, precum Peru, Maldive, Cuba, Kenya, Tanzania, Indonezia, Sri Lanka, Mauritius, Seychelles, Canada, SUA și lista continuă”, mai adaugă Ana Maria Gherasim.

Deja pe anumite plecări din vară locurile s-au epuizat

Potrivit aceleiași surse, fără să fie o mare surpriză, sejururile la plajă se află în continuare în top. De la pachete de vacanță în Oludeniz, Turcia, ale căror tarife sunt de la 590 euro/ persoană „și până la sejururile la plajă în Bali, Indonezia, destinație ce ne-a lipsit tuturor, pentru care tariful pachetelor începe de la 1290 euro/ persoană, am pregătit pachete de vacanță care să corespundă nevoilor turiștilor noștri”.

Mai aflăm că, totodată, faptul că din ce în ce mai multe granițe se deschid, iar dorința de călătorie este din ce în ce mai puternică, există un avantaj în diversificarea pachetelor de vacanță: „Ne bucurăm că putem să oferim din nou pachete tursitice în destinații îndrăgite, cum ar fi Indonezia, Singapore, Thailanda sau Sri Lanka.

Considerăm că după mai bine de doi ani în care multe granițe au fost inaccesibile, dorința turiștilor de a le redescoperi este mare și deja pe anumite plecări din vară locurile s-au epuizat, în scurt timp de la lansarea ofertelor”.

Mai mult, companiile de linie și-au reluat zborurile astfel încât, pentru sezonul estival, nu se vor opera zboruri de tip charter și astfel agenția de turism va putea să ofere din ce în ce mai multe vacanțe tailor-made.

În cele din urmă, rezumând totul la capitolul călătorii și vacanțe, se pare că maxima lui Paulo Coehlo – „Călătoria nu este niciodată o problemă de bani, ci de curaj” – este una dintre cele pe placul românilor…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...