Dosar cu șină la sectorul 6: „Transparența bugetului public o puteți consulta la sediul nostru!”

Publicat: 18 aug. 2023, 08:30, de Vlad Stefan Orjan, în Orașul meu , ? cititori
Dosar cu șină la sectorul 6:
Foto: puterea.ro

Administrația Sectorului 6, sub conducerea primarului Ciprian Ciucu, este pusă sub semnul întrebării în ceea ce privește transparența alocării bugetului public în acest sector. Cetățenii au ridicat întrebări cu privire la modul în care este gestionat bugetul public, mai ales în ceea ce privește Administrația Școlilor Sector 6, coordonată de viceprimarul USR – Alexandru Gâdiuță.

Un cetățean a făcut o solicitare oficială către Administrația Școlilor Sector 6 pentru a afla detaliile privind alocarea bugetului către fiecare unitate de învățământ din sector. Acesta a cerut informații cu privire la sumele alocate pentru reparații, investiții, bunuri și servicii, precum și alocarea bugetului instituției pe aceste categorii.

Solicitarea a fost depusă la începutul lunii august, însă răspunsul a venit abia după două săptămâni. În documentul primit, administrația școlară anunță că nu poate oferi informațiile solicitate în format electronic, ci că solicitantul trebuie să facă o programare și să vină personal la sediul instituției cu dosarul în mână pentru a vedea informațiile solicitate.

Această abordare a fost privită ca un exemplu de lipsă a transparenței și accesului facil al cetățenilor la informații legate de cheltuielile bugetare. Cetățenii sunt îngrijorați de faptul că administrația locală nu pare să acorde importanță unei comunicări deschise și digitale, esențiale pentru o bună guvernare.

Mai mult decât atât, această situație ridică semne de întrebare cu privire la modul în care administrația gestionează fondurile publice și respectă principiul transparenței în administrarea resurselor. În contextul în care cetățenii au dreptul să știe cum sunt alocate și cheltuite banilor publice, lipsa accesului facil la informații poate alimenta neîncredere și suspiciuni în rândul locuitorilor Sectorului 6.

În ciuda promisiunilor de transparență și modernizare, acest caz pune în lumină discrepanțele dintre discursul oficial și practica reală din administrație. Cetățenii din sectorul 6 susțin că este crucial ca primăria să adopte o abordare mai deschisă și accesibilă cu privire la gestionarea banilor publici și să asigure o comunicare mai eficientă cu cetățenii săi.