Dosar penal pentru ministrul Sportului Eduard Novak

Publicat: 21 nov. 2022, 16:23, de Florentin Lucaniuc, în News , ? cititori
Dosar penal pentru ministrul Sportului Eduard Novak
Eduard Novak

Demnitarul ar fi ascuns în urmă cu un an bolidul ministerului în garaj după ce l-ar fi avariat în trafic. „Gradul meu de handicap nu necesită vreo omologare. Pot să conduc așa”, se apără ministrul.

Ministrul Sportului Eduard Novak ar fi ascuns în urmă cu un an BMW-ul ministerului în garaj după ce l-ar fi avariat în trafic. Conform Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST), Novak ar fi încercat să mușamalizeze accidentul pentru a nu se afla că acesta nu avea voie să se afle la volan.

Conform unor documente și verificări consultate de SNST, Eduard Novak nu avea voie să conducă autovehiculul implicat în accident deoarece acesta ar trebui să fie la volanul autovehiculelor adaptate handicapului său.

„De 23 de ani conduc fără nicio omologare specială pentru că nu am nevoi. Gradul meu de handicap nu necesită vreo omologare. Pot să conduc așa. În 2020 a fost schimbat carnetul. Nici nu prea am avut accidente. Gradul meu de handicap nu necesită nici schimbarea permisului, nici permis special. Eu conduc ca oricine altcineva”, a fost reacția ministrului Eduard Novak.

Ce spune Ministerul Sportului

„Referitor la acuzațiile emise în spațiul public de Sindicatul Național Tineret și Sport, condus de Andy Nagy, apreciem că acestea reprezintă un atac discriminatoriu și extrem de discutabil, sub aspectul motivației reale, din partea conducerii acestei structuri.

Aducem la cunoștință faptul că ministrul Sportului, domnul Eduard Novak, deține permis de conducere – aflat în termenul de valabilitate după ultima prelungire – pentru categoriile AM, B1 și B.

Mai mult decât atât, în anul 2020, la data prelungirii dreptului de a conduce, i-a fost acordat avizul medical de specialitate și nu a fost stabilită necesitatea unui permis de conducere special.

În completarea celor precizate anterior, menționăm că permisul de conducere a fost emis de autoritățile competente cu respectarea dispozițiilor O.U.G. nr. 195 din 12 decembrie 2002 (republicată) privind circulația pe drumurile publice) coroborat cu art. 3 din Normele minime privind aptitudinile fizice și mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul aprobate prin Ordinul nr. 1.162 din 31 august 2010 al Ministrului Sănătății.

Este un atac dintr-un lung șir de astfel de încercări de discreditare a persoanelor care își doresc binele sportului românesc și care vor să construiască un cadru solid pentru înalta performanță. Totodată, transmite un mesaj profund negativ, aflat în contradicție cu valori precum toleranța și incluziunea, pe care ar trebui să le promovăm la nivel de societate.

Având în vedere cele de mai sus, ministrul sportului, Eduard Novak, își rezervă dreptul de a urma procedurile legale care se impun în acest caz de atac la persoană.