Două tornade au lovit China. Cel puțin 12 morți și peste 400 de răniți au rămas în urma lor (Video)

Două tornade au lăsat în urma lor cel puţin 12 morţi şi peste 400 de răniţi în centrul şi în estul Chinei, au informat sâmbătă autorităţile locale, potrivit AFP.

Vânturi puternice au măturat vineri seara metropola Wuhan, din centrul ţării, de unde a pornit epidemia de COVID-19.

Opt persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 280 au fost rănite, au declarat într-o conferinţă de presă autorităţile din provincia Hubei, cu capitala la Wuhan, adăugând că vânturile au suflat cu până la 260 de kilometri/orăRafalele de vânt au fost atât de puternice încât două macarale au fost avariate, una dintre ele prăbuşindu-se pe un şantier şi provocând pagube materiale semnificative.

Furtuna a lăsat în urma sa vehicule avariate, mai mulţi copaci scoşi din rădăcini, hangare parţial distruse şi stâlpi de electricitate culcaţi la pământ. Peste 26.000 de locuinţe au rămas fără energie electrică şi circa 30 de case s-au prăbuşit, potrivit autorităţilor din Hubei.

Oraşul Suzhou, de lângă Shanghai, a fost şi el lovit vineri seară de o tornadă puternică, însoţită de vânturi de peste 200 de kilometri/oră, au indicat autorităţile locale.

Un bilanţ indică patru morţi şi un dispărut, precum şi 130 de persoane cu răni uşoare.

maginile difuzate pe reţelele de socializare arătau un vârtej negru provocând daune semnificative în calea sa.

La începutul lunii mai, o furtună violentă însoţită de vânturi puternice a ucis 11 persoane într-un oraş de lângă Shanghai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...