Dr. Silvia Nica: La Unitatea de Primiri Urgențe, 2021 a fost ”ca la război”! Nu cred că răul ăsta o să mai dureze și în 2022!

Pentru dr. Silvia Nica, șeful Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență București, 2021 a fost anul cel mai urât, ca la război, mai ales în perioada valului al patrulea al pandemiei.

”În valul al patrulea a fost ca la război, când răniții sunt aduși pe tărgi și duși în corturi la infirmerie pentru primul ajutor. A fost îngrozitor. Valul al patrulea ne-a lovit și într-un moment când cadrele medicale erau deja epuizate și fizic, și psihic. A fost cumplit”, spune dr. Nica.    
Solidaritate

La UPU, în acele zile dramatice, pentru medici, rezidenți și studenți a fi sau a nu fi vaccinat nu a mai avut nicio importanță. Toți erau pacienți care aveau nevoie de ajutor.

”Înainte de valul al patrulea eram mai vehementă în privința celor nevaccinați care erau aduși la UPU în stare gravă. Mă gândeam că asta e, ei au ales, cumva resposabilitatea le aparține, povestește acum dr. Nica. ”Parcă nivelul meu de empatie scădea. Dar n-a fost așa. În valul al patrulea, când și eu, și unii colegi ne-am pozitivat, când am văzut atâtea drame, a fi sau a nu fi vaccinat a rămas un amănunt pentru o statistică. Este adevărat majoritatea erau nevaccinați. Am lăsat asta la o parte și, împreună cu colegii mei, am făcut tot ceea ce este omenește posibil. A fost o mobilizare generală și cuvântul de ordine a fost solidaritate. Ne-au ajutat și ne ajută în continuare cei 25 de studenți, care au un contract de voluntariat pe post de asistenți medicali și  care acoperă zonele cu deficit de personal medical mediu, precum și cei 30-35 de rezidenți la medicină de urgență, care lucrează cot la cot cu noi”.

”Optimismul meu nu a murit”

Acum, dr. Siliva Nica privește cu speranță anul 2022.

Cred ca ”răul ăsta nu o să mai dureze. N-are cum. Nu va mai fi ca în 2021. Chiar și după acest an cumplit, optimismul meu n-a murit și cred că vom putea trece într-un fel de această pandemie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...